2020-2021 ČESKÝ POHÁR; 1. kolo; 28. 9. 2020

04.10.2020 16:54
Hřiště: PEDAGOG, ČB; diváků: 35 (I PŘES POČASÍ SLUŠNÉ
 
SK PEDAGOG ČB @ HIGHLANDERS PT "B" – 4:3 (2:3 1:0 1:0)
branky Horalů: 3. Pavel ŠILHÁN; 7. David TROJAN (Turek, Fiala) PP; 13. Pavel ŠILHÁN
domácí: 11. O. Bárta (A. Bárta, Procházka) PP; 13. Fríd (A. Bárta, O. Bárta); 28. A. Bárta (O. Bárta, Zelenka) PP; 42. Procházka
střely na branku: 26-19
vyloučení Horalů: Keresteš, Bílý (2x), Turek, V. Mráz (2x) x 2 minuty + V. Mráz 10 minut OT;
přesilovky: 5-5 využití: 2-1
rozhodčí: Mikl – Vařák (gut, wie normal
Sestava Horalů „B“:
G: Kacetl (22/26);
O: A. Bárta, V. Mráz, Hudeck, Bílý
Ú: Trojan „C“, Turek, Štěpánek, Keresteš, Kukulík, Dudla, Fiala, Šilhán
Komentář k utkání:
V prvním předkole Ligy mistrů narazila záloha týmu Horalů na budějovický Pedagog, který byl takříkajíc „v plnejch“, včetně bratří Bártů, Štěpána Procházky či vycházejících hvězd Zelenky s Nerudou. V brance pak nastoupil Filip Stankay, který zároveň kryje záda spoluhráčům/hráčkám v prachatickém dorostu! Naše sestava opět doznala mnoha změn, ale nakonec podala výborný týmový výkon, i když ani ten nakonec na výhru nestačil.
Skóre otevřel již ve 3. minutě Pavel Šilhán, který od modré švihem trefil přesně protější šibenici – 0:1. V 7. minutě bylo ještě veseleji. Střílený pas od Turka trefil krásně ze vzduchu kapitán David Trojan a my jsme využili přesilovku – 0:2. Domácí však nejsou žádní „nazdárkové“ a splašení zajíci, takže se nevzdali. V 11. minutě roztočili kolotoč pro změnu při vlastní početní výhodě a Ondřej Bárta snížil – 1:2. Následovaly zmatky v naší obraně, typické nepokrývání hráčů, zběsilé běhání „nazdařbůh sem a tam“ v obranné třetině a v čase 12:12 bylo srovnáno. Přesnou přihrávku Adama Bárty zpoza branky zužitkoval ještě přesněji k tyči Matěj Fríd – 2:2. Obranný val našich borců u obou tyček klečel marně Naštěstí už za dalších 10 vteřin propálil opět švihem Stankaye Pavel Šilhán a divoká třetina tak skončila v náš prospěch.
Druhé části dlouho kralovali brankáři. Náš Víťa Kacetl se vytáhl (to doslova) při přesilové hře, když široký, tak dlouhý vytáhl lapačkou střelu po křížné nahrávce. Domácí Filip Stankay pak „vymazal“ osamocené střelce Turka a Štěpánka. Dvě minuty před koncem přeci jen domácí srovnali při přesilové hře. Adam Bárta z mezikruží trefil pravý horní roh branky bezmocného Kacetla – 3:3.
Ten zkraje poslední periody vleže zlikvidoval několik tutovek domácích. Následně se na hřišti i zajiskřilo, když se do potyčky zapojili z naší strany Bílý a V. Mráz, který navíc za „kecy“ vyfasoval desetiminutový osobák a jeho ztráta byla hodně citelná I tak jsme ale mohli jít do vedení. Jenže Jenda Horal Turek v obrovské šanci orazítkoval pouze tyč. Čtyři minuty před koncem se pak zazelenalo na druhé straně. Nenápadnou střelu zpoza modré vyrazil Kacetl pouze před sebe přesně na hůl nabíhajícího Štěpána Procházky (ten se mezitím prohnal mezi našimi beky jako blesk), který jej překonal povedenou bekhendovou kličkou – 4:3.
Nic na tom nezměnila ani naše závěrečná přesilovka a power play. Domácím gratulujeme a přejeme hodně štěstí v dalším kole proti Dynamu Moskva!
Všichni aktéři zaslouží pochvalu, bylo se na co dívat a jistě jsme zahřáli srdce, oka a snad i těla téměř tří desítek diváků, kteří jistě nelitovali!
Kapitán David Trojan:
„Chlapci škoda, ale dneska to byl super výkon, bojovali jsme zase jeden za druhýho (@Pepa Bílý doslova) a bohužel, Pedagog dokázal využít našich chyb. Každopádně jestli takhle zahrajeme i v sobotu, tak se nebojím o to, že bychom nenačali novou šňůru neporazitelnosti!
Díky všem, kdo si dneska udělali čas a přišli!“
HIGHLANDERS GO!