2017-2018 2.LIGA; 7. kolo; 22. 10. 2017 TJ BLATNÁ DATELS @ HIGHLANDERS PT "B" - 6:1 (4:0 1:0 1:1)

23.10.2017 09:10

Hřiště: DATELS ARÉNA, BLATNÁ; diváků: 60 (skoro Full house 
branky Horalů: 42. Matoušek (Trojan)
domácí: 2. Samec (Kvarda, Braun), resp. Waldmann; 9. Hruška (Kvarda, Samec); 11. Sýbek (Lavička, Hruška) SH; 15. Braun (Sýbek) SH; 26. Braun (Kvarda); 43. Kvarda (Braun, Samec). V zápise neustále uváděno číslo 41 - na soupisce domácích však žádný hráč s tímto číslem není - bez povšimnutí rozhodčích, žádnej stres :-D zřejmě tedy # 21 Braun.
střely na branku: 44-20
vyloučení Horalů: Klíma, Waldmann x 2 minuty
přesilovky: 2-3 využití: 0-0 v oslabení: 2-0!
rozhodčí: Honzík - Michálek (cajkovní 
Sestava:
Študlar (38/44);
Cabák "C" - Bílý; Trojan - Matoušek - P. Mráz
V. Mráz - Waldmann; Klíma - Kott - Zimandl
Trenér: z brány řvoucí Semyon Varlamov (licence!! licence!!)
K sedmému utkání 2. (La) Ligy vyrazilo Béčko Horalů rozdávat hokejbalovou radost a smích přes Volyni a Strakonice až do Blatné. Z přislíbených jmen chyběl jen Honza "Kubi" Kubička, který se zřejmě zapomněl při svěcení kostela tak dlouho, až mu ve Švýcarsku propadlo vízum a navíc zřejmě při zpovídání oveček ze země Helvetského kříže musel mít vypnutý mobil! I tak jsme dali dohromady, stejně jako domácí, dvě pětice, včetně kapitána z prvoligového Brna Jana Cabáka. Nešťastná první třetina však rozhodla o tom, že místo vyrovnaného skóre si vysoké vítězství ponechali domácí Datlové.
Celé utkání to chvílemi vypadalo, že z Prachatic nepřijeli hokejbalisté, nýbrž parta migrantů, kteří často (dlužno říci, že nedobrovolně) ulehali na hrací plochu k pravidelné modlitbě. Domácí uklízečka a rolbař odvedli při leštění lajn dokonalou práci a hosté krom výše uvedeného připomínali účastníky kurzu bruslení či curlingu (metané) pro začátečníky.
Již v čase 1:25 zůstal Jan Waldmann myšlenkami ještě v krátké předzápasové rozcvičce a při snaze zabránit smrtící nahrávce neomylně propálil střelou k tyči nad beton vlastního gólmana (branka byla nakonec připsána Martinu Samcovi) - 1:0. V 9. minutě napřáhl na modré Václav Hruška a přes clonu trefil přesně levý horní roh Študlarovy branky - 2:0. Jak změnit vlastní početní výhodu v nevýhodu jsme pak předvedli hned dvakrát za sebou! V 11. minutě přišla první ztráta míčku, dva nepovedené pokusy o střelu Petra Lavičky, třetí se štěstím proměnil v nahrávku pro před odkrytou brankou naběhnuvšího Ladislava Sýbka a ten nekompromisně zavěsil - 3:0. Při další přesilovce v poslední minutě pak kolem našich statistů a komparzu "proletěl" David Braun a krásným blafákem do bekhendu neomylně zvýšil na 4:0. Študlar se natahoval marně.
Naštěstí jsme se však nesesypali a zbytek utkání odehráli se ctí. V prostřední třetině jsme dokonce několikrát přišpendlili domácí v jejich třetině, ale ani jeden z hokusů pokusů neskončil za zády pozorného Koubka. Nejblíže ke gólu měl asi Vít Matoušek, který pálil z hranice kruhů, ale ani on na domácího brankáře nevyzrál. Datlové hrozili zejména z rychlých protiútoků a jeden z nich dokázal ve 26. minutě střelou mezi Študlarovy betony využít David Braun - 5:0. 
Závěrečná třetina přinesla drtivou střeleckou převahu domácích, ale hostující gólman předvedl několik ekvilibristických zákroků, které nezapomněl náležitě okomentovat a svými hláškami vykouzlil němý úžas na tváři protihráčů i diváků. V 39. minutě jsme dostali výhodu přesilové hry a ta stála za to. Nahrávky létaly pásmem radost pohledět, od modré pálil do Koubka Petr "Gernát" Mráz, pro změnu takticky a s pomocí přírody chtěl zřejmě domácího gólmana nachytat František Kott, který se napřáhl až k nebesům a poté poslal své "dělo" obloukem do rohu zadního hrazení. Zřejmě doufal, že se trajektorie míčku pomocí větru stočí do branky. Nejlepší zákrok si však domácí "fakír" připsal proti Cabákovi, jehož bombu zkrotil nádherným semaforem a vysloužil si ovoce, pardon ovace od všech přítomných. K samostatnému úniku se pak ještě odhodlal Petr Mráz, cestou při krocení neposedného balonku vypadal, že trpí Parkinsonovou chorobou, ale na domácího gólmana si nepřišel. Ve 42. minutě jsme se pak konečně dočkali. Po Trojanově přiťuknutí dostal rychlou otočkou kolem tyče míček za Koubka Vít Matoušek - 5:1. Poslední radost však měli o minutu později domácí, kteří nás několika nádhernými a svižnými nahrávkami rozebrali lépe než děti ve škole sešity po písemce a parádní kombinaci zakončil Bohumil Kvarda - 6:1! 
Společenstvo prstenu se tak vrací prachatické Roklinky s prázdnou!

Hodnocení trenéra Pavla Študlara:           
Výsledek vypadá jednoznačně, ale nebýt opravdu nešťastné první třetiny mohla to být pořádná bitva. Blatná však potvrdila, že je na asfaltu "jako" doma, zejména její dorostenci jsou neskutečně šikovní a zvítězila zaslouženě. Jsem však rád, že jsme se na to jako Lavi z Vyšehradu "nevych*ali", byli snad důstojným soupeřem až do konce utkání a v závěru svými "perlami" na ústech opravdu rozdávali radost a smích. A o vo vo tom to je! 