2.liga - TJ BLATNÁ DATELS @ HIGHLANDERS PT "B" - 5:1 (2:1 1:0 2:0)

11.03.2019 09:07

2018-2019 2. N(H)L; 12. kolo; 10. 3. 2019
Hřiště: DATEL ARÉNA, BLATNÁ; diváků: 44
TJ BLATNÁ DATELS @ HIGHLANDERS PT "B" - 5:1 (2:1 1:0 2:0)
branka Horalů: 15. Jiří HÖSCHL (Michal Kadlec, Martin Dojčar)
domácí: 12. Pangrác (Kafka) PP, 12. Hruška (Samec, Kafka), 30. Samec (Kratochvíl, Pangrác), 31. Pangrác (Samec) SH, 43. Pangrác (Sýbek)
střely na branku: 37-24
vyloučení Horalů: Keresteš (2x), Binka x 2 minuty
přesilovky: 3-8 využití: 1:0 oslabení: 1:0
rozhodčí: Honzík - Prchlík (pro nás super, ale stejně prd platný)

Sestava Horalů "B":
Dudla (32/37);
Becí: Nachlinger / Höschl / V. Mráz "C;
Dojčar - Kadlec - F. Sedláček
Študlar - Keresteš - Binka (ale běhali tak jako po různu )

Komentář k utkání:
V počasí, že by ani horalského psa nevyhnal, vyrazila prima partička deseti Horalů (B, dorost, C) do Blatné, kde hnízdí místní Datlové. Že nás rádi vidí, dokázali i rozhodčí, kteří nám hned v čase 0:00 udělili menší trest (Keresteš absolvoval část rozcvičky bez helmy a sudí byli bledí, tedy bdělí!).
Tuto pohromu jsme však přečkali a drželi vyrovnanou partii až do 12. minuty, kdy při přesilové hře vypálil skrytou, ale naprosto přesnou ránu nad Dudlův beton Martin Pangrác a načal svůj budoucí hattrick - 1:0. Za 30 vteřin jsme dokázali, jak umíme být (ne)důrazní v našem brankovišti a Václav Hruška nám to dorážkou potvrdil. Ležící Dudla byl bezmocný - 2:0. V čase 14:24 si však krásně z beka seběhnul před branku dorostenec Jiří Höschl a přesný pas zpoza klece od Kadlece přetavil ve střelu, která popřela všechny fyzikální zákony a záhadně rozvlnila síťku za Koubkovými zády - 2:1.
Držet krok se nám dařilo i v prostřední části, hlavně díky 5ti!!! přesilovkám, kteří nám milosrdní domácí  ve spolupráci s rozhodčími nabídli. Nutno však podotknout, že jsme toho přespříliš nevymysleli, několik střel pochytal (jednou velmi efektně do lapačky) známý domácí fakír a eskamotér Lukáš Koubek, který si poradil i se samostatným nájezdem Sedláčka, jehož jedovku mezi betony nějak kouzelně vyrazil mimo. A opět platilo otřepané nedáš, dostaneš - v poslední minutě jsme (jsem) špatně pokryli prostor před brankou, mezi kruhy si naběhl Martin Samec a trefil šibenici - 3:1.
Z kraje třetí periody jsme opět dostali nevýhodu přesilové hry a Martin Pangrác ji po krásné kombinaci do prázdné přetavil v gól v oslabení 4:1. Datlové navíc pro tuto část hry vytáhli ze své budky náhradního gólmana Františka Aleše, kterého však v podstatě prověřil jen bekhendovým pokusem Dojčar. Poslední zářez si připsal opět Martin Pangrác (který zastoupil své "bratry" Serváce a Bonifáce) a dokonal hattrick - 5:1.   

Zaskakující trenér Pavel Študlar viděl utkání takto:
"Dorostenecké náhradníky jsem sehnal hodinu před odjezdem a nakonec George (česky Jiří, pozn. redakce) Höschl zaznamenal svou premiérovou branku "za chlapy", dostal míček a autogramy rozdával před odletem do NHL na letišti ve Strunkovicích nad Blanicí až do pozdních večerních hodin! Domácí se přizpůsobili našemu "vražednému tempu" a tak je výsledek ještě milosrdný! Já osobně jsem zavinil 2 góly a po vzoru Gordieho Howea zavedl "Študliho hattrick": 1. Několikrát se vyválet po zemi a ještě si přitom (snad jen málem) vyvrknout kotník (bolí to ještě teď). 2. Přijít o hokejku a pak jí zmateně hledat po hřišti. 3. Dát "HIT" svému spoluhráči uprostřed hřiště (sorry Binky )