2.liga 24.3.2019 - HC ŠD PÍSEK "A" @ HIGHLANDERS PT "B" - 8:1 (2:0 1:0 5:1)

26.03.2019 13:50

2018-2019 2. N(H)L; 14. kolo; 24. 3. 2019
Hřiště ORANGE ARÉNA, PÍSEK; diváků: 25
HC ŠD PÍSEK "A" @ HIGHLANDERS PT "B" - 8:1 (2:0 1:0 5:1)
branka Horalů: 32. Miroslav KLÍMA (Pavel Študlar, Václav Mráz)
domácí: 4. Hromádka (Pelc, Hřebíček) SH, 10. Pelc (Hromádka, Habart), 23. Přibyl (Rod, Pelc), 31. Habart (Kabele, Tajbl), 37. Rod (Volf J.), 39. Hřebíček (Habart), 42. Habart, 42. Kabele (Rod)
střely na branku: 46-28
vyloučení Horalů: Hudeck, Kott, Keresteš, Mráz x 2 minuty
přesilovky: 5-4 bez využití oslabení: 1-0
rozhodčí: Mikl - Vařák (prostě nejlepší v kraji! Minimálně 

Sestava Horalů "B":
Holub (38/46);
Dojčar - Hudeck; Kutlák - J. Sitter "C" - J. Bárta
Mráz - Kott; Schmidt - Valenta - Klíma
Študlar - Keresteš

FOTO ZDE (AŽ NA POSLEDNÍ) PŘEVZATO Z FACEBOOKU HC ŠD PÍSEK (SNAD SE NEBUDOU ZLOBIT 

Komentář k utkání:
Výsledkově černý víkend prachatických záloh dokonalo "Béčko", které sice bojovalo, snažilo se, mělo i šance, ale na "ORANGE MACHINE" (oranžovou mašinu, pozn. redakce), jejíž všechny góly by mohly směle soutěžit v soutěži "O zlatého bludišťáka, vlastně helmu", nestačilo!
Již ve 4. minutě ve vlastním oslabení (!) zaparkoval před naší brankou Milan Hromádka a milimetrovou příhru elce Václava Pelce do pekelce usměrnil do sítě, načež dojemně poslal gólovou oslavu i své rodině za mantinelem - 1:0. V 10. minutě si oba aktéři úlohy vyměnili - v neskutečné rychlosti namířil úžasný pas Hromádka na spoluhráče a ten v náběhu tečoval mezi Holubovy betony, který je tlačil k sobě marně - 2:0.
Druhá třetina přinesla jedinou branku, ale ta opět stála za to - Kabele znovu napálil prudkou přihrávku před branku, kde stál nestárnoucí veterán Petr Přibyl, který ji tečoval pod víko tak prudce, že všichni chvíli přemýšleli, zda to nebylo břevno - nebylo 3:0. V této části hry jsme mohli i snížit, ale několik závarů a nepříjemných tečů gólem neskončilo, stejně jako únik Sittera, kterému Hlaváč zkušeně zmenšil úhel.
Hned v úvodu závěrečné části hry trefil neomylně mezeru v "A" postoji gólmana Holuba (betony od sebe, hůl na zemi) šikula Marek Habart a bylo to 4:0. Ve 32. minutě jsme se konečně radovali i my - Mráz zpoza naší brány předal na obrannou modrou Študlarovi, ten se jen otočil, poslal přesný pas na nabíhajícího Miroslava Klímu, který v samostatném úniku trefil pravou šibenici - 4:1. To byla však jen labutí píseň a čestný úspěch Horalů, který domácí nijak nerozhodil, což potvrdili dalším 4 trefami! 

Pavel Študlar viděl utkání takto:
"Myslím, že svůj plast-time (v součtu asi minuta) jsem využil maximálně - v kolonce +- mám nulu a asistenci k tomu! Podobná situace jako ve Zlivi - podle jmen jsme takový výprask dostat nemuseli, ale i u "B" týmu je znát absence tréninků a to, že se schází jen na zápas! Šance byly, nedali jsme, to u domácích byl jeden gól hezčí než druhý! Jejich hra, kombinace a rotace hráčů my připomněla slavné časy SBORNÉ KOMANDY! Aneb jak by řekli pánové Čtvrtníček s Lábusem v inscenaci Ivánku, kamaráde: "TY KRÁSO, VIDĚLS DNESKA TEN PÍSEK? KLUCÍ ORANŽOVÍ JAK TO TAM ŠOLÍCHAJ, TY NÁM ZATLAČILI ÚSMĚV! TO JSEM SI SPRAVIL CHUŤ!"