1.liga Horalové drží domácí neporazitelnost

02.10.2017 19:13

HBC Highlanders Prachatice - HBC Jtekt Svítkov Stars Pardubice 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

V neděli čekal prachatické hokejbalisty další důležitý zápas v 1. lize. Po dvou venkovních porážkách chtěli Horalové opět okusit chuť vítězství a udržet domácí neporazitelnost. Horalové na soupeře vlétli už od úvodních minut a zatlačili ho hluboko do obranné třetiny. Souvislý tlak přinesl ovoce v podobě branky z hole Jaromíra Kotlíka, který tak v 11. minutě využil přesilovou hru. Hlavně tři mušketýři ze třetího útoku Horalů ve složení Kotlík - Turek - Sedláček dělali hostům problémy. Minutu před koncem prvního dějství se prosadil ,,Portos" Karel Sedláček, který zpoza branky zasunul mezi nohy hostujícího gólmana.

Do druhé třetiny nastoupili domácí v podobném tempu, jako v té první. Bohužel, dlouho to Horalům nevydrželo, a tak následoval herní výpadek, který hosté neváhali potrestat využitou přesilovou hrou, když míček sklepl těsně před bezmocným Čapkem Tomáš Bureš - 2:1. A protože všechny další pokusy hostí ztroskotali na skvělém Čapkovi, udrželi domácí jednobrankový náskok i do posledního dějství.

V něm opět úřadovali domácí, kteří nechtěli nic ponechat náhodě. Pojistku přidal ve 34. minutě Radek Sitter a půl minuty před koncem utkání se prosadil i třetí z mušketýrů Jan Turek.

Až na výpadek ve druhé části předvedli Horalové celkem povedený výkon, svého soupeře přestříleli v poměru 41:25. Další víkend budou prachatičtí hokejbalisté hájit domácí neporazitelnost hned dvakrát. V sobotu proti Dobřanům a v neděli proti Přelouči, budeme se opět těšit na Vaši podporu v domácí aréně U Rybníčku.