1.LIGA - Áčko znovu venku padlo

29.09.2017 07:27

2017-2018 1. LIGA; 5. kolo; 14:00
Hřiště: KOCOUREK ARÉNA, NOVÉ STRAŠECÍ; diváků: 80
HBC NOVÉ STRAŠECÍ @ HIGHLANDERS PT "A" 2:1 (0:1 0:0 2:0)
branky Horalů: 7. Kotlík (Švácha, Trojan)
domácí: 38. Husák (Lev, Kmeť) PP; 39. Duchoň (Douša)...
střely na branku: 27-31
vyloučení Horalů: Jiroušek, Kotlík (2x), Markytán (2x), M. Hnízdil (2x), Valek x 2 minuty
přesilovky: 7-4 využití: 1-0
rozhodčí: Cícha - Karas
Sestava:
Brankáři: Čapek ml. (25/27), Pixa;
Obránci: M. Hnízdil, Dojčar, Markytán, Švácha, Valek, A. Bárta
Útočníci: Květoň, Turek, Reindl, K. Sedláček, Kotlík, Tácha, Zavřel, Jiroušek, Trojan, Štěpánek

Trenér: Vít Čapek st.

 Foto: ZDE 

V krásné Kocourek aréně v Novém Strašecí se popáté v této sezóně představil "A" tým prachatických Horalů, nováček 1. (La) Ligy. Ten i přes sváteční termín utkání dorazil s početnou sestavou, která dvě třetiny držela hubený náskok. Dvě branky domácích během dvou minut však nakonec rozhodly o tom, že se na jih Čech vrací bez bodu. 
Hostující Highlanders se domácích "strašidel" nezalekli a od prvních vteřin je naháněli jako "krotitelé duchů". Překvapení domácí nevěděli kam dřív skočit, nemohli se dostat do tempa     a mohli být rádi, že se hráči v černých dresech prosadili pouze jednou. V 7. minutě sehrál na výbornou Jaromír Kotlík svou roli "kostlivce schovaného ve skříni", po nahrávkách Trojana a Šváchy vyrazil do samostatného nájezdu a zkušeně vymíchal brankáře Dvořáka - 0:1. Snaha domácích se omezila pouze na pokusy z dálky, anebo nepřesné kombinace do prázdné branky. Úvodní část byla ze strany Prachatic rozhodně nejlepší.
Také druhá třetina přinesla zpočátku podobný hokejbal a průběh. Prachatičtí měli několik šancí na zvýšení náskoku, ale v koncovce chybělo někdy i potřebné štěstí. To domácí pomalu začínali zvyšovat svou aktivitu a snahu, k vážnějšímu ohrožení Čapka se však dostali až v samotném závěru při dvojnásobné početní převaze. V té prokázal své kvality mladičký brankář Vít Čapek, který několika perfektními zákroky (zejména lapačkou) nedovolil "bubákům" gólovou radost.
Horalové však v nečisté hře pokračovali i zkraje třetí periody a vlastní nedisciplinovaností dostali domácí na koně. Jejich výpady byly stále nebezpečnější a ve vzduchu jen visela otázka "kdy to tam (s)padne?". Domácí se dočkali až na samém začátku 38. minuty, kdy za pět vteřin využil přesilovku před brankou vhodně clonící a přesně tečující Jiří Husák - 1:1. Za další minutu, krátce po změně stran, přišel rozhodující moment. Zmatků v naší obranné třetině využil ke skórování kapitán "strašidel" Tomáš Duchoň - 2:1. Kvůli dlouhým oslabením se většina hostujících hráčů dlouho nedostala do hry a tak jejich pokusy o vyrovnání byly těžkopádné. Ale ani únik po křídle a následná střela do břevna (která po nešťastném odrazu zranila jednu z domácích fanynek), ani nápor při závěrečné hře bez brankáře k bodům nevedly!