2.liga - SK Suchdol n.L. "B" @ HIGHLANDERS PT "B" – 9:3 (2:0 3:2 4:1)

12.09.2021 19:05

Podrobnosti: ZDE 

2021-2022 2. (La) LIGA-ČECHY JIH; 2. kolo; 11. 9. 2021
Hřiště: SUCHDOL NAD LUŽNICÍ; diváků: 57 (BYLO MOC 

branky Horalů: 17. Jaromír KOTLÍK (J. Bárta, Štěpánek) PP; 21. Petr KAFKA (Trojan); 34. Jiří ŠTĚPÁNEK (J. Bárta) PP
domácí: 9 
střely na branku: 31-16
vyloučení Horalů: Šimůnek; Lácha; P. Mráz (2x) x 2 minuty
přesilovky: 4-3 využití: 1-2
rozhodčí: Mikl – Vařák (fantazie 

Sestava Horalů „B“:
G: Holub (18/26); Študlar (4/5);
O: Stöhr, Nečada, Šimůnek, Hudeck;
Ú: Trojan „C“, Lácha, P. Mráz, Kotlík, J. Bárta, Kukulík, Kafka, Štěpánek

Trenér: The Gazella Petr Kafka 
Podrobnosti:
https://www.hokejbal.cz/zapas?id=168798

Komentář k utkání:
Hororový výsledek z krásného slunečného výjezdu do Suchdola se narodil následovně:
Již v 6. minutě jsme zapomněli na radu slovutného písničkáře Karla Kryla „Bratříčku, zavírej vrátka“, do kterých vniknul průvan jménem Marcel Kohl a mezi kruhy měl spoustu času zamířit a nedat Holubovi šanci – 1:0. V 10. minutě pak obdobnou mezeru využil J. Hadač – 2:0. Nicméně, kdybychom využili některou z našich příležitostí, nebo kdyby míčky poskakující kolem brankáře Matouška dohopsaly až za jeho záda a ne mimo, mohlo to být klidně o gól pro nás a hrálo se by se lépe. Nejblíže byl hračička Jiří Štěpánek, který povozil na kolotoči bránícího hráče i gólmana, prvně zmiňovaný borec mu však gólovou radost stačil zhatit obětavým pádem na brankové čáře.
Hole do ž/Žita jsme však nehodili (v okolí hřiště není ani obilí, ani se tudy nepromenádoval jistý kouzelník č. 44  na začátku druhé periody se nám podařilo vyrovnat. Nejprve skončil pohledný přesilovkový ťukes po ose Štěpánek – Bárta – Jaromír Kotlík přesnou střelou k tyči – 2:1. V čase 20:24 minutě pak Nečada udržel modrou čáru pro Trojana, ten u mantinelu chvíli vodil hráče v černých dresech, načež neomylně našel Petra Kafku a ten zase skulinu pod Matouškovým betonem – 2:2. Po následném buly se do nájezdu prodral David Trojan, na gólmana si však nepřišel a z následného přečíslení se ostrou ranou prezentoval Václav Bednář a načal své galapředstavení – 3:2. Od našeho vyrovnání uběhlo jen 45 vteřin 
Nejprve nás ještě svým typickým „haškovským stylem“, kotouly, přemety a metáním kozelců zachránil Honza Holub. V čase 22:30 se už však Václav Bednář radoval znovu a 16 vteřin před hvizdem ještě skvostným blafákem tváří v tvář Holubovi dokončil hattrick – 5:2.
Ve 34. minutě ještě jiskřičku naděje vykřesal svižnou přesilovkou bombou Jiří Štěpánek – 5:3. Domácí nás pak ale opět za minutu odstřelili trojicí víceméně kuriózních zásahů a bylo hotovo. Václav Bednář zřejmě při pokusu od červené využil „chytrou munici“, neboť míček mířící mimo se stočil za záda brankáře. Nestárnoucí Martin Lakatoš (ročník narození 2000 – 30) pak lišácky zpoza branky dostal míček do kasy. Další (ne)šťastný odraz pak využil k dorážce Chalupecký – 8:3. Ani střídání v naší bráně nezabránilo další pohromě. Študlar inkasoval po ladně zakončeném přečíslení dva na jednoho od Ivana Škardy – 9:3.
Výsledek je pro nás možná až příliš krutý, faktem ale je, že jsme vzadu hořeli jak papír a většinu gólu domácím darovali vlastními chybami , což samozřejmě vůbec nesnižuje jejich výkon, za vítězstvím si šli, byli hladovější a v rozhodujících momentech i klidnější a jistější na hokejce i míčku!