Z odchovance klubu - Jardy Markytána je rázem hráčská i mediální hvězda.

11.03.2014 16:31

Budu muset hodně makat, říká nová kladenská posila Jaromír Markytán

» Jakub Vais, 2014-03-10 22:05:28 » https://www.hokejbal.cz/?page=zpravodajstvi
Jaromír Markytán (foto: Tomáš Kostečka)

FORD Credit extraliga - V jarní části extraligy se zatím daří i hráčům Kladna, kteří nejprve uspěli v nájezdech proti Kertu a o víkendu také doma proti Ústí, kterému dvě rány zasadil také Jaromír Markytán, nová posila celku s rysem na hrudi. Mladý útočník přišel na střídavé starty do středočeského celku z Prachatic i z důvodů blížícího se šampionátu U20 v Bratislavě.

Kdy ses dozvěděl o zájmu Kladna?
Loni v létě na turnaji v Prachaticích mě oslovil bývalý hráč Kladna Michal Hnízdil jestli bych si nechtěl zkusit zahrát extraligu.
Kolik si toho zatím absolvoval s týmem?
Můj první zápas byl na Kertu minulý týden, před kterým jsem absolvoval pouze jen krátký páteční předzápasový trénink. Před zápasem s Ústím jsem s týmem absolvoval tréninky celý týden.
Jak hodnotíš zápas s Ústím?
Jako tým jsme odehráli solidní utkání s nasazením se střelbou, tak jak si přál trenér, Ústí se nám vyrovnalo pouze v první třetině, kde nás podržel gólman, od druhé třetiny jsme tempo určovali my a zápas jsme dovedli do vítězného konce. Mně osobně se hrálo dobře, ale extraliga je úplně jiná soutěž na kterou jsem byl zvyklý, budu na sobě muset hodně zapracovat abych se klukům vyrovnal.
Při extraligové premiéře na domácím hřišti ses hned dvakrát trefil, jak drahé to bylo?
Nebylo to tak strašné, dražší bude určitě tento rozhovor plus rozhovor pro Kladenský deník, doufám, že si to kluci nepřečtou.
Jak bude vypadat tvé působení v Kladně, odehraješ tam celé jaro?
To bude záležet na trenérovi a na mých výkonech, ale dohoda je střídavý start do konce sezóny.
Angažmá v Kladně je asi také lepší na zviditelnění před blížícím se MS U20?
Je to určitě jeden z důvodů mého působení na Kladně. Přece jen dostat se do reprezentace z regionu není tak jednoduché jako když hraješ nejvyšší soutěž v republice.