Vítězství rezervy okomentované nedostižným Honzou Waldmannem

14.10.2017 17:43

2017-2018 2.LIGA; 6. kolo; 14. 10. 2017
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 27
HIGHLANDERS PT "B" @ TJ HC DC NOVÁ VČELNICE 2:1 (0:1 0:0 2:0)
branky Horalů: 31. J. Sitter (Klíma); 42. P. Bárta (Matoušek)
hosté: 5. Kupka (Strašík)
střely na branku: 40-34
vyloučení Horalů: J. Sitter (2x), Trojan, Waldmann, Šilhán, Eichner x 2 minuty
přesilovky: 4-5 využití: 0-0
rozhodčí: Mikl - Vařák (nafink problem
Sestava:
Tomáš "diamant" Pixa (33/34);
Tony "Tonda" Hudeck - Jan "dřevák" Waldmann; David "Lafata" Trojan - Vít ""Pavelski" Matoušek - Jiří Štěpánek
Martin "Rambo" Eichner - Pavel "šilhám" Šilhán/Josef "Bělov" Bílý; Jiří "střelec Sitter "C" - Petr "Šroubek" Bárta - Miroslav "prázdná brána" Klíma
David "Eva" Šmídmajer - Zdeněk "Thornton" Bednář - Petr "cukrář" Mráz

Trenér: Zdeněk Bednář (licence!) Jan Holub (globus! slepá mapa Afrikyl!)

Komentář k zápasu simultánně tlumočil a četl Honza "Hans Christian" Waldmannssen!

V sobotu 14. října museli hráči prachatického B týmu opustit své domovy provoněné připravujícím se sobotním obědem, jelikož se měli od 12:00 SEČ poprat o další důležité body do tabulky 2. ligy. Na několika hráčích bylo před zápasem vidět, že jim výměna kachny se zelim za rukavice a hokejku moc nevoní, ale sešli se  takřka všichni z plánovaného počtu 16ti hráčů. Výjimkou byl pouze Honza Kubička, který jel světit kostel do Švýcarska. Roli trenéra dnes zastoupil zraněný Honza Holub, který přišel vyzbrojen glóbusem a slepou mapou Afriky.
Zatímco většina lidí v okolí usedala ke sváteční tabuli a začínala hodovat, zahájil sudí zápas mezi HBC Prachatice "B" a HC DRANREB CITY Nová Včelnice. Od začátku to byl hokejbal nahoru dolu s šancemi na obou stranách. V úvodu zápasu nejvíce ohrozil domácího muže v brankovišti jeho spoluhráč Honza Waldmann, když již tradičně namazal soupeři, který si naštěstí míček ukopl a Pixa tento kiks s přehledem vyřešil. V čase 4:45 se dokázal ve zmatku před brankou domácích nejlépe zorientovat hostující Kupka a poslal oranžový nesmysl za záda bezmocného golmana Horalů (0:1). O vyrovnání se nejaktivněji pokoušel domácí kapitán Sitter, ale ani jeden z jeho 343 střeleckých pokusů si nenašel cestu za záda golmana hostů. Do konce prvního dějství se hrál bojovný hokejbal s šancemi na obou stranách, ale oba maskovaní muži byli bezchybní, takže se do druhé třetiny vstupovalo za stavu 1:0 pro Včelnici. Druhá třetina byla zjednodušeně řečeno stejná, jako ta první. Jirka Sitter střílel, hostující golman chytal a hosté z Včelnice ohrožovali domácího golmana zejména z protiútoků, které však Pixič neomylně likvidoval. Po druhé třetině si Jirka Sitter došel vyměnit hokejku, jelikož ta původní se vlivem vysoké zátěže zkroutila, poté řekl svým spoluhráčům pár vlídných vět za zavřenými dveřmi a třetí dějství mohlo začít. 23 vteřin po začátku třetí třetiny se konečně ujala 3985. střela domácího kapitána Sittera a bylo vyrovnáno (1:1). Zvuk, který se po gólu ozval, nebyl kámen který spadnul ze srdcí prachatických hráčů, nýbrž glóbus, který domácí trenér Honza Holub v euforii upustil. Po serii vyloučení, nevyužitých přesilových hrách domácích i hostů, vzal v čase 41:13 tíhu okamžiku na svá ramena domácí matador, legenda a vzor nejednoho dospívajícího hokejbalisty, Petr Bárta, který dokázal po "Pavelskiho" přihrávce (Vít Matoušek) rozvlnit síť za dnes výborně chytajícím  golmanem Včelnice. Radost domácích nejlépe vystihuje chování Honzy Holuba, který radostí nakopl již tak pochroumaný glóbus a začal zcela nekontrolovatelně bušit slepou mapou o mantinel. (2:1)
Do konce zápasu zbývaly již pouhé 4 minuty a hosté zasypávali domácího golmana jednou střelou za druhou, ale dnes takřka bezchybný Tomáš Pixa všechny nekompromisně odmítal a tak se mohli domácí hráči radovat s dnes opravdu vybojované výhry...
Další 3 body pro "Béčko"....
Závěrem bychom chtěli poděkovat nejdůležitějšímu článku našeho týmu Pavlovi Študlarovi za jeho motivační zprávu. Ne že bychom nebyli namotivovaní, ale jelikož zpráva byla z poloviny psána anglicky, tak si někteří hráči mysleli, že to je výhružka a ze strachu nechali na hřišti opravdu vše!