V 1.lize Horalové doma stoprocentní !

19.09.2017 23:30

Po úvodní porážce v historicky prvním utkání Horalů v 1.lize v Berouně došlo na další historický zápis - poprvé utkání 1.ligy v Prachaticích.
V sobotu za velmi nepříznivého počasí si Horalové  překvapivě poradili s loňským vicemistrem, kladenským Jungle a v neděli je čekala neznámá v podobě Tatranu Třemošná. Horalové za všech
okolností produkují útočnou hru a stejné se čekalo i v neděli.

Highlanders - TJ Tatran Třemošná 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Góly a asistence: 12. Švácha (Květoň), 27. Jiroušek (Švácha), 35. Jiří Štěpánek (Reindl, Turek), 45. Květoň (Markytán). Hosté v 16. minutě vyrovnali na 1:1 a ve 42. minutě snižovali na 3:2 (střelcem obou branek Rippl).
Sestava Horalů:
Pixa - Švácha, A. Bárta, Bušek,  Válek - Květoň, Markytán, Korous - Reindl, Dojčar, Sedláček - Jiroušek, Zavřel, Turek - Štěpánek, Uhlíř.
Střely: 57:23! Vyloučení 1:5, Využití 2:0  ' Rozhodčí:Kalabza, Tarantík  ' 61 diváků.

Herní převaha s minimálním gólovým vyjádřením...

A taky, že se stalo. Diváci znovu viděli výborné utkání s vysokým nasazením z obou stran.
Bojovalo se o každou píď hřiště, ale Prachatičtí byli aktivnější a zasypávali brankáře soupeře více střelami. Po několika nevyužitých příležitostech se v přesilové hře dostal mezi kruhy k míčku Honza Švácha a z otočky se nemýlil. Hosté hrozili rychlými brejky ale bez gólového vyjádření. S úvodem druhé třetiny začalo poprchávat, a tak začali Prachatičtí postupně měnit obutí. Soupeř však vstoupil do třetiny výborně a po obléhání domácí branky dal vyrovnávací gól. Tři minuty před koncem třetiny však vrátil domácím vedení Jiroušek.

... deštivý vítězný závěr

Závěrečné dějství znovu přineslo velký boj o každý metr hřiště. Domácí však zůstali aktivní a za
deště se na plastovém povrchu lépe pohybovali, což jim vyneslo i třetí branku. Jejím autorem byl mladší dorostenec Jiří Štěpánek, když z levého kruhu vymetl pavouky v brance hostí. Třemošné  se sice podařilo ještě ve 42. minutě stav zdramatizovat kontaktním gólem, ale vše ze strany domácích dokonal v posledních vteřinách zápasu Květoň.

Po třech kolech mají Prachatičtí na kontě šest bodů a jsou na 5. místě šestnáctičlenné tabulky. Nyní v neděli hrají v Jihlavě, která je díky lepšímu skóre čtvrtá.