Turnaj mladších žáků ovládl Suchdol, Horalové brali třetí místo.

19.02.2017 08:32

Barbora Smudková ' 19.02.2017 08:00:00

Turnaj MŽ - Stadion českobudějovického Pedagogu v sobotu patřil nejmladší žákovské kategorii. V turnaji jihočeských mužstev si nejlépe vedl Suchdol, zbylé stupně vítězů obsadil domácí Pedagog a Prachatice.

Jihočeští mladší žáci  si před začátkem jarní sezóny protáhli těla na turnaji v Českých Budějovicích. Ten odstartoval už v půl deváté ráno utkáním domácího týmu proti prachatickým Horalům, kteří Pedagogu podlehli 5:2. V dalším utkání se pak Suchdolu podařilo zvítězit nad jindřichohradeckým Olympem 5:1, Hradečtí pak znovu padli v navazujícím utkání proti Pedagogu 8:1. Prachaticím se nedařilo ani v druhém utkání proti Suchdolu, který se posunul na dosah finále výhrou 6:3. První výhra Horalů přišla hned vzápětí, když jediným gólem rozhodly ve svůj prospěch utkání proti Olympu. Poslední duel před rozhodujícími zápasy o umístění pak vyšel Pedagogu, který porazil Suchdol 3:1.

Odvetné utkání si Pedagog se Suchdolem zahráli rovnou ve finále. V něm se Suchdolským podařilo projít českobudějovickou obranou hned třikrát, vítězství v turnaji tak získali výhrou 3:0. Třetí místo pak vybojovaly Prachatice poměrem 4:0 nad čtvrtým Olympem.

 

Cenu pro nejlepšího brankáře si odvezl Štěpán Kvapil z Olympu, nejlepším obráncem se stal domácí Vojtěch Krajánek. Nejužitečnějším útočníkem pak byl vyhlášen Jan Pavlík ze Suchdola, který vstřelil sedm branek a na čtyři nahrál. Cenu pro nejtalentovanějšího hráče si odvezl nejmladší hráč turnaje Sebastian Škarda z Olympu.

 

 

SK Pedagog České Budějovice - TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec.

 

Semifinále Prachatic a Olympu.

 

Finále domácího Pedagogu proti Suchdolu.

 

První místo v turnaji si připsal Suchdol. Pedagog porazil 3:0.

 

Domácí Pedagog obsadil druhou příčku.

 

Bronzové Prachatice. V souboji o třetí příčku vpravily do branky Olympu čtyři zásahy.

 

Foto: Vratislav Malecha