Tři zápasy před zimní přestávkou drží Horaloví druhé místo v 1.lize

13.11.2017 19:05

HBC Jungle Fever Kladno - HBC Highlanders Pt ˈAˈ 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
HBC Highlanders Pt ˈAˈ - HBC Nové Strašecí 7:1 (1:0, 4:1, 2:0)

Foto: ZDE a ZDE

V sobotu vyrazili Horalové do Kladna s cílem obhájit vítězství z prvního měření sil, ve kterém ukořistili prachatičtí svou první výhru v první lize v poměru 3:1. Utkání začalo ve velmi svižném tempu, když hned v úvodu nastřelili domácí tyč Čapkovy svatyně. Z první branky se však radovali Horalové, prosadil se kapitán Jan Turek, který tvrdou střelou z mezikruží vymetl pavouky v levém horním rohu kladenské klece. Oba týmy si do konce první části vypracovaly ještě několik slibných šancí, skóre se ale neměnilo.

Druhá třetina byla velmi podobná té předchozí, rychlý a bojovný hokejbal s řadou šancí na obou stranách se musel divákům líbit. Druhou branku Horalů přidal ve 22. minutě Roman Valek, kterého vybídl ke skórování přesnou nahrávkou zpoza branky Michal Jiroušek. A hlavně díky skvělému Čapkovi v brance Prachatic se domácí ani v této třetině nedokázali střelecky prosadit.

Třetí třetina začala velkým tlakem domácích, kteří zamkli Horaly v obrané třetině na několik dlouhých minut. S tím si však věděl rady Slavomír Květoň, který při ojedinělé akci propálil z kruhů kladenského strážce svatyně. Domácí ani po této studené sprše nic nevzdávali, ale Horalové už si další průběh utkání pohlídali, a tak vezou z Kladna velmi cenné tři body. Největší zásluhu na tomto vítězství si připsal Vít Čapek, který byl po zásluze vyhlášen první hvězdou utkání.

Další reprízu v měření sil měli prachatičtí hokejbalisté na programu hned v neděli. Tentokrát ale museli napravovat smolnou prohru 2:1 pro Nové Strašecí. A protože se hostující celek krčí až ve spodních patrech tabulky, byli druzí Horalové jasnými favority. První dějství moc přesvědčivý výkon ze strany Prachatic nepřineslo, kvůli řadě chyb a nepřesností si nedokázali domácí vytvořit souvislý tlak. Branky se ale Horalové dočkali, když v oslabení unikl Matěj Tácha. Trenér Prachatic však s výkonem svých svěřenců rozhodně nemohl být spokojen.

Další část už vypadala o poznání lépe a domácí konečně začali naplňovat roli favorita. Po brankách Martina Zavřela, Jaromíra Markytána, Matěje Táchy a Slávy Květoně vedli Horalové už 5:0. Hosté ale dokázali těsně před koncem druhé patnáctiminutovky upravit skóre zásluhou důrazného Duchně.

V poslední třetině už se nikdo nikam moc nehnal. Domácím se podařilo přidat další dvě branky zásluhou Slávy Květoně a Járy Markytána, kteří dali výsledku konečnou podobu - 7:1. Tímto zápasem se ,,áčko" Prachatic rozloučilo pro podzimní část s domácím hřištěm a v aréně U Rybníčku se představí zase až v březnu. Tímto děkujeme všem fanouškům, kteří vážili cestu do hokejbalového stánku, a i přes nepřízeň počasí byli naším šestým hráčem.