Starší žáci zvládli podzimní dohrávku - porazili SK Pedagog 5:2

05.03.2020 10:30

Na poslední únorovou sobotu si odložili starší žáci podzimní zápas s budějovickými pedagogy. Hned v úvodu zápasu se do slibné šance dostala Terka Kotlíková, ale brankáře nepřekonala. Následně šli domácí po faulu Ondry Makovičků do oslabení, které ubránili. Hosté se v přesilové hře dostali do jediné šance, kterou efektně zlikvidoval Mára Fleischman. Ani druhá šance Terky Kotlíků gól nepřinesla, ale prosadil se Míra Maťcha. Řízný bek domácí sestavy dostal krásnou přihrávku na modrou a nechytatelnou bombou propálil vše, co mu stálo v cestě. Hostující gólman zůstal stát jak namalovaný čertík a smutně koukal, jak mu za záda zapadl oranžový nesmysl - 1:0! Hosté se ale nevzdávali. Po šikovné teči na hraně brankoviště dokázali v závěru třetiny srovnat na 1:1. Gól dosažený úmyslným kopnutím hostům rozhodčí neuznal a tak se do kabin šlo za vyrovnaného stavu.


Druhá třetina začala ideálně, Jolča Becků vymetla pavučinky ve vinglu hostující svatyně - 2:1! Přesilovou hru si pak zkusili i domácí. Hosté ji bránili v rozporu s pravidly a tak šli do tří. Dvounásobnou početní výhodu proměnila v gól Kiki Štěpků - 3:1! V závěru třetiny si zaběhl Ondra Makovička za hostující bránu, odtud našel krásnou přihrávkou ideálně postaveného Jonáše Nováka a ten upravil stav skóre na 4:1!


Do poslední třetiny si do branky stoupla Justy Plecerů. Snížení na 4:2 jí rozhodně nelze vyčítat.  Domácí obrana trestuhodně nechala osamoceného hostujícího snajpra před svou brankou a ten se nemýlil. Závěr zápasu přinesl ještě dva úniky Honzíka Štěpánků, poprvé se mu skórovat nepodařilo, ale ten druhý chladnokrevně proměnil pumelicí pod víko a stanovil tím konečné skóre na 5:2!


Na výkonu domácích byla znát menší rozehranost po zimní přestávce. Věřme, že příští týden v Plzni  podá tým maximálně koncentrovaný a odpovědný výkon, protože všichni hráči dobře vědí, jak těžko se Mečounům berou body.


HBC Prachatice - SK Pedagog České Budějovice 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)

střely na branku: 38:16 (14:8, 15:4, 9:4)

vyloučení: 1:4

využití přes. 1:0


branky Horalů: Maťcha Miroslav (ač v zápise uvedeno jinak), Štěpková Kristýna, Becková Jolana, Novák Jonáš, Štěpánek Jan

Sestava

B: Fleischman Marek (2/3), Plecerová Justýna (1/3)

O: Klement Matyáš, Kunc Filip, Makovička Ondřej, Maťcha Miroslav, Štěpková Kristýna, Plecerová Patricie,

Ú: Becková Jolana, Daniel Šimon, Fafejta Jan, Chval Petr, Kotlíková Tereza, Makovička Jakub, Novák Jonáš ©, Štěpánek Jan, Benč Zbyněk, Nikl Matěj.