Starší žáci nestačili na Hostivař - 17/18 HORALÍCI SŽ @ HOSTIVAŘ 0:8

27.11.2017 22:36

Text Tomáš NOVÁK:  Foto: ZDE
Starší žáci hostili Hostivař

V sobotu dopoledne vyzvali starší žáci Horalů Hostivař. Po prachbídném výkonu z minulého týdne měli co napravovat. Od začátku zápasu bylo vidět, že tentokrát s "desítkou" nechtějí z hřiště odejít. Z předváděné hry domácích byla v úvodu utkání znát zvýšená snaha a podstatně odpovědnější práce obrany. V útoku se domácí moc neukazovali, za zmínku ale rozhodně stojí pokusy Ondry Vokouna a  Milana Šmajcla z úvodu zápasu. Hosté se pak oklepali a začali zvyšovat tempo a domácím zle zatápět. Domácí borci bojovali ze všech sil a první gól v jejich síti skončil až v čase 13:54 a za stavu 0:1 skončila první třetina.
Druhou část hry domácí zahájili hůře - oslabením, které soupeř využil, a stav se měnil na 0:2. Tlak hostů se opět zvyšoval a několik pěkných zákroků předvedl Pavel Kodrle v domácí bráně. Domácí pak také dostali možnost zahrát si přesilovou hru. Bohužel opět začala chybovat obrana a hosté ve vlastním oslabení zvýšili náskok na 0:3. Po tomto gólu začali pracovat nervy a trestné lavice nestíhaly chladnout. Domácí měli k dispozici i přesilovku 5:3, ale početní převahu bohužel využít nedokázali. Pak přišel moment, který je nutné zdůraznit! Parádní gesto FAIR PLAY! Hosté hráli přesilovou hru 5:4 a domácímu Patriku Fiedlerovi byl písknut faul. Hostující mohli jít do přesilovky 5:3 a zvýšit šanci na to, že domácí celek" "dorazí" čtvrtou trefou.  Hosté ale v duchu FAIR PLAY přiznali pád svého hráče bez cizího zavinění a po zásluze si vysloužili ovace tribun. Je radost vidět FAIR PLAY a o to víc od týmu, jehož hráči si v průběhu hry neodpouštěli vulgární komentáře.
Úvod třetí třetiny přinesl další gól v domácí síti a jakmile se na výsledkové tabuli rozsvítilo skóre 0:4, domácí přestali hrát. Hosté si tak s chutí zastříleli, protože obrana domácích prostě nehrála! Beci Horalů se zřejmě báli, aby se nepropotili a tak skóre skončilo na hrozivém čísle 0:8. Za zmínku ještě stojí bitka, která se v těchto kategoriích moc často nevidí. Domácí Filip Svatý dal soupeři důrazně najevo, že není velikonoční píšťaličkou a oba borci si pak šli zchladit hlavy do sprch.
Výkon týmu byl ve srovnání s minulým týdnem podstatně lepší, ale na dnešního soupeře to prostě nestačilo.