Rezerva zahájila působení ve 2.lize vítězně

10.09.2017 23:37

2017-2018 2. LIGA; 1. KOLO; So 9. 9. 2017
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA PT; diváků: 24
HIGHLANDERS PT "B" @ HBC ZLIV 2:1 ss (0:0 0:1 1:0 - 2:1)
branky Horalů: 34. Čertík (Zimandl, Bednář); rozhodující nájezd Pavel Valenta
hosté: 29. Mikoláš (Hájek) PP
střely na branku: 14-41
vyloučení Horalů: Čertík, P, Bárta (2x), J. Sitter, Cabák x 2 minuty
přesilovky: 1-5 využití: 0-1
rozhodčí: Mikl - Vařák (wunderbar, alles klar!)
Sestava:
Holub (40/41); Študlar
Cabák - Kubička; Zimandl - J. Sitter "C" - Valenta
Bílý - Hudeck; P. Bárta - Bednář - Čertík
Šmídmajer - P. Mráz - Waldmann

Trenér: Vsevolod Bobrov (licence, licence!!!)

Premiéru ve 2. Lize si odbylo i horalské Béčko, které bylo do této soutěže hozeno jako "neplavec do neznámé vody"! Jeho soupeřem byla vždy nepříjemná Zliv, která měla značnou střeleckou převahu, ale díky fantastickému brankáři Holubovi, výkonu na (někdy za) hranici možností a velké porci štěstí nakonec 2 bodíky zůstaly doma!
Úvodní vyrovnaná třetina přinesla několik příležitostí na obou stranách, avšak bez gólového efektu. Hosté nás však přeci jen dokázali tu a tam zamknout, my jsme hrozili spíše z protiútoků.
Od druhé části se však začalo nejprve pomalu a pak velice rychle ukazovat, že Zlivští jsou přeci jen už ostřílení účastníci druhé nejvyšší soutěže na jihu a mají větší jistotu v zakládání útoků, v práci s hokejkou a i větší fyzický fond (někteří naši i mladší hráči měli co dělat, aby svižné tempo "udýchali", nemluvě o dvojici Bednář - Valenta, která měla v nohách utkání za "C" tým). V naší ojedinělé šanci trefil znovu z protiútoku Zdeněk Bednář pouze tyč. Převaha se ukázala zejména v závěru třetiny, kdy jsme nakupili několik faulů a rázem z toho byla dlouhá (dvojnásobná) přesilovka pro hosty. Naše statečná čtveřice, později trojlístek v čele s famózním brankářem Holubem dlouho odolávala, ale v čase 28:43 do našeho unaveného a příliš roztaženého trojúhelníku vletěl Vlastimil Mikoláš a trefil neomylně nad beton - 0:1.  
Pro třetí část jsme zkusili pozměnit sestavu a přineslo to ovoce. Ve 34. minutě předal Bednář podél mantinelu na Zimandla, ten "nacentroval" před branku a ten s přispěním Milana Čertíka propadl za záda Daniela Pokorného - 1:1. Zbytek periody by se dal ale přirovnat k malému "zázraku na plastu". Hosté měli několik tutovek, ale Jan Holub předváděl zákroky hraničící se sebeobětováním a byl naším nejlepším hráčem. V závěru jsme opět hráli dlouhé oslabení, J. Sitter - Valenta - P. Bárta + střídající obránce v podstatě neslezla ze hřiště, ale nějak jsme to umlátili.
Nájezdy načal přesnou střelou do šibenice kapitán Jiří Sitter, ve druhé sérii srovnal za hosty střelou mezi betony Marián Vašek, ale v té závěrečné ukázal svůj "bekhendový klenot" Pavel Valenta a zajistil nám první (a snad ne poslední) body!

Hodnocení trenéra:
Smekám před všemi hráči, i ti, kteří celé léto neměli hokejku v ruce, do toho dali maximum a přispěli k úspěchu. Klobouk dolů před Zdeňkem Bednářem a Pavlem Valentou, kteří odehráli dva zápasy po sobě a se sebezapřením to dotáhli do vítězného konce.
Sportovně však musím(e) uznat, že Zliv měla více šancí a nebýt našeho gólmana, tak nemáme ani body a ještě jsme možná odešli s výpraskem. Ale naštěstí se opět ukázalo, že "je lepší mít Holuba v brance, než-li Peltu na střeše!"