První zápas sezóny se mladším žákům nepovedl

19.09.2017 22:24

Nedělní oběd vyměnili mladší žáci Horalů za úvodní zápas sezóny. Do Prachatic přijel houževnatý soupeř ze Suchdola nad Lužnicí. Od začátku zápasu bylo jasné, že bude k vidění vyrovnaná bitva. První gól zápasu vstřelil domácí Honza Fafejta, když využil přesilovou hru. Krásně vymetl pavučiny v soupeřově brance a rozjásal početné publikum. Neuběhly však ani dvě minuty a soupeř vyrovnal po trestuhodné chybě domácí obrany. Ta dovolila soupeři únik, který hostující útočník chladnokrevně proměnil. Ač se borci obou týmů snažili, tak gól v této části hry již nepadl a úvodní dějství tak skončilo nerozhodně 1:1.

Na začátku druhé třetiny hosté opět využili nepřesnost v domácí obraně a po dalším úniku otočili skóre na 1:2. Domácí střídačce však ani toto varování nestačilo a opět nechali utéct soupeřova útočníka. Ten se nemýlil a hosté tak odskočili na rozdíl dvou branek - 1:3. Horalé se ale nevzdali! Po tlaku, který si před soupeřovo svatyní vytvořili, snížil na 2:3 Tomáš Kafka. Gól domácí borce evidentně povzbudil a pokračovali v náporu. V této části hry měli hosté s hrou domácího týmu velké starosti. Je škoda, že ze závarů před hostující svatyní pouze jednou cinkla tyč. Horalé v tlaku nepolevili, donutili hosty faulovat a domácím měli další přesilovou hru. V ní se Jonáš Novák dobře zorientoval v brankovišti a "parádičkou" srovnal na 3:3. Přesilovou hru si zahráli i hosté. Ač si před jejím zahájením vybrali oddechový čas, nedokázali si vytvořit větší šanci a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Ve třetí třetině do výkonů obou týmů promluvila únava a k vidění byly nepřesnosti už nejen od rozhodčích, ale i od hráčů. Bylo jasné, že kdo dá gól, vyhraje. Po sporném nahození do domácího pásma hosté vstřelili gól na 3:4 a vedení si již pohlídali. První zápas tak skončil prohrou a trenérské duo Valenta - Kafka má o čem přemýšlet.

Fotka uživatele HBC Prachatice.