Pro rezervu Horalů sezóna končí, svého favorizovaného soupeře ve ČF, Vltavu ale řádně potrápili.

04.05.2014 19:39

Ke svému třetímu utkání ČF play-off nastupovali Horalové na domácím hřišti za stavu 1:1 na zápasy (3:1, 6:7). Domácí prostředí se jim ale využít nepodařilo a po dvou těsných prohrách pro ně sezóna končí.

3.ČF KHBL -Sobota 3.5. Žernovice
HBC PRACHATICE "B" - TJ VLTAVA DEVIANTS ČB 4 : 5 (2:2,0:2,2:1)
Střely: 21:24 Vyloučení:3:7 Přesilovky:7:3 Využití:0:1 Oslabení:0:0
Góly (A1, A2):6:13 Sitter R.,6:35 Kott F.(Lang J., Matoušek V.), 41:33 Sitter R. (Krotký V.), 44:00 Sitter J.(Paule L.)
Vyloučení 2 min:  Kubička J., Nachlinger V.,  č.48

Sestava: Študlar   (19/24)
Nachlinger V. (C), Kubička J., Paule L., Matoušek V., Lang J., Krotký V.,Sitter R., Sitter J., Kott F.,Hebík, Bednář, Bárta A.

Třetí čtvrtfinále se odehrálo za deštivého a mrazivého počasí na našem domácím hřišti v Kobylka Beach aréně. Bohužel pro pracovní vytíženost nemohl nastoupit Plouhar a Bárta, což se projevilo na hře.Utkání se odehrávalo  v klidnější atmosféře než to poslední. Hodně tomu pomohli i rozhodčí, kteří jasně ukázali, že se konečně bude hrát hokejbal a ne hokej. První třetina skončila nerozhodně 2:2. Druhou třetinu jsme zcela vypadli z tempa a Vltavští nám přidali další dva góly. Když na začátku třetí třetiny ještě přidali pátou branku, zdálo se, že je rozhodnuto. Necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny R. Sitter svou hrou  a gólem jasně ukázal, že není smířen se stavem utkání. A když minutu před koncem poslední části  J. Sitter vsítil čtvrtý gól, zápas nabral ten pravý náboj play-off. Bohužel i přes úpornou snahu už jsme zápas nevyrovnali a prodloužení se nekonalo. (Vl.Sedlecký)

4.ČF KHBL -Neděle 4.5. Žernovice
HBC PRACHATICE "B" - TJ VLTAVA DEVIANTS ČB 3 : 4 (0:3,3:1,0:0)

Střely: 25:20 Vyloučení:5:5 Přesilovky:5:5 Využití:1:0 Oslabení:1:0
 Góly (A1, A2):26:26 Kadlec M.(Nachlinger V.), 27:57 Lang J.(Matoušek V., Kubička J.), 29:49 Paule L.
 Vyloučení 2 min: Sitter R. 2x, Sitter J., Matoušek V., Kott F.

 Sestava: Pixa T. (16/20)
 Nachlinger V. (C), Kubička J., Paule L., Matoušek V., Lang J.,Sitter R., Sitter J., Kott F.,Hebík M., Bednář Z., Mráz V., Cabák J., Kadlec M.

Do čtvrtého čtvrtfinále jsme vstupovali s vědomím, že pokud nevyhrajeme, play-off a sezóna pro nás končí. Na listině zraněných hráčů přibyl V. Krotký, proto jsme sestavu doplnili o "áčkaře" M. Kadlece a J. Cabáka. Začátek utkání byl opatrný z obou stran. V jedenácté minutě vltavští udeřili a šli do vedení. Smůla se nám začala lepit na paty. Po sléze jsme byli oslabeni o útočníka V. Mráze, kterého zranění do zápasu už nepustilo. Fatální výpadek na konci první třetiny, prakticky téměř před sirénou, jsme si za 7 vteřin nechali dát dva góly, které podtrhly naší nejhorší třetinu série. A když na začátku druhé třetiny přidali hosté čtvrtou branku, zdálo se, že o semifinalistovi je již rozhodnuto. Diváci, kteří utkání sledovali, nevěřili vlastním očím, když jsme ještě ve druhé třetině podali heroický výkon a za pouhé tři minuty snížili na rozdíl jediné branky. Zvedli jsme se ze dna a měli celou třetí třetinu na vyrovnání zápasu. Hráči vydali  veškerou sílu a snahu na zdramatizování série. Bohužel ani za podpory fanoušků a závěrečné hry bez brankáře jsme kýženou branku nevstřelili. Nutno objektivně dodat, že utkání celkem spravedlivě odpískali oba rozhodčí. Nezbývá než pogratulovat soupeři k postupu do semifinále. (trenér Vl.Sedlecký)