Premiéra 1.ligy na domácím hřišti vítězná.

18.09.2017 23:29

HBC Highlanders Prachatice - SK Jungle Fever Kladno 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

branky Horalů: 13:51 Květoň (Švácha), 35:40 Markytán, 43:46 Markytán
střely na branku: 34-24
vyloučení Horalů: Květoň, Jiroušek, Sedláček, Jiroušek, Turek
vyloučení: 5:8 přesilovky: 6:5 využití: 0:1
Sestava:
Pixa (23/24)
Švácha (A), Válek, Bušek, Laurinc, Bárta, Markytán
Zavřel, Turek (C), Květoň, Tácha, Korous, Dojčar, Jiroušek, Sedláček, Uhlíř, Štěpánek
Trenér: Vít Čapek


V sobotu se prachatičtí hokejbalisté poprvé v první národní lize představili na domácím hřišti. Jejich soupeřem nebyl nikdo menší, než úřadující vicemistr - Jungle Fever Kladno. Ti se však museli vypořádat se šumavským pochmurným počasím, což pro mnohé nebyl vůbec snadný úkol.

Na kluzkém plastu byl k vidění už od prvních minut urputný boj o každý míček. A protože obrany obou soupeřů fungovaly na výbornou, vyložených šancí diváci v první třetině moc neviděli. Z nenápadné akce padla i první branka utkání. Po dlouhém nahození Jana Šváchy z obrané modré čáry předvedl nepřesvědčivý zákrok kladenský brankář a vyrazil míček před sebe. S tím si věděl rady dobíhající Slavomír Květoň, který spolehlivě uklidil míček do kladenské klece.

Ve druhé části vystupňovali prachatičtí svůj tlak a kolem branky Junglu začalo být velmi rušno. I přes střeleckou převahu Horalů v poměru 15:4 jsme se branky nedočkali.

V závěrečném dějství přidali na obrátkách i kladenští a vytvořili si i několik slibných šancí. Pokaždé však ztroskotali na skvělém Pixovi. Pět minut před koncem utkání se dostal do úniku domácí Michal Jiroušek, přes faul se však k zakončení nedostal, a tak bylo nařízeno trestné střílení. K tomu se postavil Jaromír Markytán, který proměnil s bravurou a poslal tak domácí do dvoubrankového vedení. Třetí branku Horalů přidal do prázdné branky opět Jaromír Markytán a o vítězi už nebylo pochyb. Hosté ještě kosmeticky upravili skóre na konečných 3:1, když využili nabídnuté přesilové hry po vyloučení kapitána Jana Turka.