Poslední turnaj sezóny odehráli rovněž mladší žáci.

14.06.2016 21:04

V sobotu 11.6.2016 ukončili sezónu i mladší žáci Horalů. Derniéra to byla vcelku úspěšná, když dokázali udržet náskok šesti bodů před Olympem J.Hradec a konečné čtvrté místo v soutěži.

První sobotní utkání právě s Olympem ale prohráli 0:1 (střely na branku 10:8), když přes mírnou převahu po celé utkání nedokázali vstřelit branku a naopak sami jednou inkasovali.

Druhé utkání proti favorizovanému Pedagogu bylo ze strany Prachatických ale úplně o něčem jiném. Svého soupeře zaskočili aktivní hrou a výbornou obranou a zadařilo se i střelecky. Zvláště druhá branka byla jako z extraligy. Výsledkem 2:0 a ziskem bodů tak napravili výpadek s Olympem a vrátili si náskok šesti bodů. Branky: Jan Štěpánek, Jonáš Novák (Willmann), střely na branku:14:16

V posledním utkání proti lídrovi soutěže SK Suchdol n.Lužnicí se projevila na prachatických hráčích únava z předchozích dvou duelů a prohráli ho 0:2 (střely na branku:2:20). VGýborný výkon ve všech utkáních podal brankář Horalíků Kodrle.

Celkové čtvrté místo je pro tento tým velkým úspěchem. Dával se totiž dohromady a přihlašoval do soutěže rovnou z náboru a někteří kluci drželi hokejku v rukou poprvé. V začátku soutěže to bylo znát když svým soupeřům nestačili, v jejím závěru již hráli vyrovnané partie zvláště s Olympem a Pedagogem.

Fotogalerie z turnaje: ZDE