BLATNÁ CUP 2013


Startovní pole letošního ročníku je uzavřeno. O putovní pohár se nakonec utká osm týmů rozdělených do dvou čtyřčlenných základních skupin. Turnaj odstartuje v sobotu ráno "ostře sledovaným derby - Datels Blatná-HC TJ Drahenický Málkov . Poté se rozběhne maraton zápasů, zábavy, dobré muziky, jídla a pití pod taktovkou přítomného moderátora Rock Radia a večer legendy blatenského bigbeatu a zábav do ranních hodin ANČA BANDU Vítěze 8. ročníku Blatná Cupu pak budeme znát v neděli kolem 17 hodiny.

Schéma turnaje je letos následující- v sobotu se hrají utkání ve dvou základních skupinách v nichž celkové pořadí mužstev rozhodne o nasazení do nedělního dopoledního čtvrtfinále play-off. Program odstartuje v sobotu ráno v 8:30 prvními zápasy ve skupinách. Oficiální zahájení turnaje proběhne ve 12:00 hod, kdy utkání domácích Datels a Betonovy Holubov začne minutou ticha k uctění památky Ondřeje Havelky. V sobotu kolem 19:00 by pak měly být známy výsledky základních skupin a dvojice pro play-off. Tato vyřazovací část vyvrcholí v neděli odpoledne v 16:00, kdy je na programu velké finále. Hned po něm bude při slavnostním vyhlášení korunován z rukou starosty Blatné pana Navrátila držitel prestižního putovního poháru.

ZÁKLADNÍ SKUPINA "A"

1. TJ Datels Blatná

2. Fireball 99 Plzeň

3. HBC Betonova Holubov

4. HC TJ Drahenický Málkov


ZÁKLADNÍ SKUPINA "B"

1. HC ŠD Písek

2. Flyers Jihlava

3. HBC Vikings ČB

4. HBC Prachatice


ROZPIS UTKÁNÍ A CELKOVÝ PROGRAM
08:30 sobota Blatná - Dr. Málkov
09:20 sobota Písek - Prachatice
10:10 sobota Fireball - Betonova
11:00 sobota Jihlava - Vikings
12:00 sobota Betonova - Blatná
12:50 sobota Vikings - Písek
13:40 sobota Dr. Málkov - Fireball
14:30 sobota Prachatice - Jihlava
15:30 sobota Blatná - Fireball
16:20 sobota Písek - Jihlava
17:10 sobota Betonova - Dr. Málkov
18:00 sobota Vikings - Prachatice

SOBOTA 19:00 - 20:30 "OPEN" turnaj dvojic v nájezdech
21:00 - 3:00 VEČERNÍ ZÁBAVA - SKUPINA ANČA BAND

08:30 neděle ČTVRTF I 2B - 3A
09:20 neděle ČTVRTF II 1A -4B
10:10 neděle ČTVRTF III 1B - 4A
11:00 neděle ČTVRTF IV 2A - 3B
12:00 neděle O 7.MÍSTO
12:30 neděle O 5.MÍSTO
13:00 neděle SEMIF I
14:00 neděle SEMIF II
15:00 neděle O 3.MÍSTO
16:00 neděle FINÁLE
17:00 neděle SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ

PŘEDSTAVUJEME ÚČASTNÍKY BLATNÁ CUPU 2013


HBC BETONOVA HOLUBOV - vítěz posledních dvou ročníků turnaje a pro letošní rok zároveň úřadující mistr KHbL jižních Čech. Tento zkušený a vyvážený tým je asi největším favoritem na prvenství i letos a pokud by se to českobudějovickým Betonářům podařilo letos i na potřetí v řadě, získají kromě finanční odměny i vzácný putovní pohár natrvalo.
HC ŠD PÍSEK – písečtí hokejbalisté jsou jedním ze dvou týmů, který se může pochlubit účastí ve všech dosavadních ročnících. I Písek už poznal pocit vítězství na blatenském turnaji a to v roce 2007. „Oranžovo-černí“ patří společně s Betonovou mezi nejlepší týmy jižních Čech, což potvrzuje jejich dlouholetá nadvláda v KHbL jih, kterou přerušila až v uplynulé sezoně právě Betonova
HC FIREBALL 99 PLZEŇ – i tento plzeňský tým okolo Veny Veselého je dlouholetým účastníkem s mnoha zkušenostmi. Fireball se navíc může pyšnit vítězstvím v roce 2009, kterého dosáhl v konkurenci 12 týmů navíc z pozice outsidera, od kterého tehdy nikdo triumf nečekal
HBC FLYERS JIHLAVA – je posledním týmem z letošního startovního pole, který vystoupil v Blatné na pomyslný Olymp a to v roce 2010. Kluci z Jihlavy patří předváděnou hrou vždy mezi nejlepší týmy a po loňské jednoroční odmlce se vrací do „Datels Areny“ určitě s nejvyššími cíli. Zajímavostí bude určitě start golmana Jakuba Dudáka-odchovance blatenského hokejbalu, který s Flyers dokázal zatím jako jediný blateňák v historii získat hlavní trofej
TJ DATELS BLATNÁ – domácí Datlové stále čekají na svůj první triumf na domácí půdě. Nejblíže k němu byli v roce 2011, kde dokráčeli až do finále. Mužstvo se po loňském rozpadu dalo v létě opět dohromady a vrací se letos dokonce do soutěží. Disponuje širokým avšak hodně mladým týmem, pro který by byl případný postup do semifinále velkým úspěchem.
HBC PRACHATICE – mužstvo „Horalů“se letos vrací do Blatné po dlouhé šestileté odmlce, během níž se tým kolem Honzy Turka a Jirky Lefflera vypracoval v KHbL mezi elitu jihočeského regionu. Horalové navíc přijedou do Blatné posíleni o hráče Nižboru a mohli by se stát jedním z černých koňů turnaje.
HC TJ DRAHENICKÝ MÁLKOV – tým s exotickým názvem je jedním z nováčků turnaje a zároveň jeho dalším černým koněm. Jeho složení z hráčů prvoligového Tatranu Třemošná a dalších plzeňských hráčů by mělo být dostatečnou zárukou kvality. Hnacím motorem týmu by měla být dvojice zkušených dlouholetých účastníků- brankáře Matouše Hrdličky a útočníka Martina Holého.
HBC VIKINGS ČB – budějovičtí Vikingové jsou úplným nováčkem v turnaji. Mužstvo okolo Lukáše Štěpánka a v brance s jedním z nejlepších golmanů na jihu Kubou Hlaváčem čeká v Blatné premiera, přesto jej nelze řadit mezi týmy bez šancí na úspěch. Svoje kvality prokazovali Vikingové i v uplynulém ročníku KHbL a v Blatné budou mít dostatečnou motivaci se předvést.

Seznam vítězů turnaje:
!2006 – SK SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
!2007 – HC ŠD PÍSEK
!2008 – SK SUCHDOL NAD LUŽNICÍ
!2009 – HC FIREBALL 99 PLZEŇ
!2010 – FLYERS JIHLAVA
!2011 – HBC BETONOVA
!2012 – HBC BETONOVA