Parádní závěr roku 2017 ...

12.12.2017 19:31

 sobotu 9.12.2017 se dívčí tým Horalek vydal do Kralup na předvánoční turnaj žen. Turnaj se hrál systémem 3+1 na 2x7 minut a účastnili se ho čtyři ženské týmy dospělých a doplněn byl o náš dívčí tým posilněný sestrami Horákovými.

Na úvod se Horalky střetly se zástupci z hlavního města, SK Rebel Praha. Jediný gól utkání zařídila Petrášková, když proměnila samostatný nájezd za faul na vlastní osobu. Když poté v pohodě chytající Uhlíková pokryla samostatný nájezd Pražanek, šlo ...se do 2.poločasu. Na jeho začátku z protiútoku 1-1. Hned vzápětí strhla vedení a i vítězství v zápase a premiérové na turnaji na stranu Horalek Horáková.

Druhý zápas, soupeř HBC Fretky Nižbor. Utkání bylo vyrovnanější, nakonec rozhodla souhra dvojice Becková - Kotlíková, kdy druhá jmenovaná po krásné akci nedala brankářce šanci.

Další zápas přinesl krásný hokejbal. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, pozdější vítěz turnaje, byl už nad síly Horalek. Zajímavostí tohoto zápasu je to, že za stavu 0-0 měla kapitánka Petrášková možnost samostatného nájezdu, ale bohužel neproměnila. Chvíli na to se soupeřky ujali vedení, které udržely a mohly ho několikrát i navýšit, ale Uhlíková v bráně Horalek statečně odolávala. Takže s pozdějšími vítězkami prohra 0-1.

Poslední utkání skupinové části bylo utkání o všechno s týmem Elba DDM Ústí nad Labem. Kalkulovalo se, počítalo a spekulovalo. V případě vítězství finále, jinak boj o 3.místo. Začátek výborný, Horáková 1-0. Ze závaru srovnání 1-1. Obrat pokračoval po střele zdálky 2-1 pro Ústecké a naděje na finále byly pramalé. Potom ale přišlo velké probuzení. Holky se hecovaly, makaly a odměnou jim bylo srovnání z hokejky Horákové. Svoji parádní disciplínu opět ukázala Uhlíková, kdy chytila samostatný nájezd nařízený za faul, aby chvíli na to celé utkání rozhodla svým gólem Kotlíková. Nic na tom nezměnila ani závěrečná powerplay Ústeckých hráček.

Ve finále už byla patrná únava děvčat jak fyzická, tak psychická a v odvetě s mužstvem z Pardubic naše děvčata od začátku tahala za kratší konec.

Po velmi krátce trvajícím smutku z prohraného finále děvčatům došlo, čeho dokázaly v konkurenci dospělých a na jejich tváře se vrátil opět úsměv a dobrá nálada, zvláště při předávání pohárů. Celé to bylo ještě vyšperkováno tím, že pohár za nejlepší brankářku turnaje si po zásluze odvezla Sany Uhlíková.

Je vidět, že takové turnaje děvčata potřebují, pokud se chtějí zlepšovat. Výsledek výborný, ale hráčky sami moc dobře vědí, že je před nimi ještě spoustu práce. Trenérské duo Kotlík - Bárta může být spokojeno s výsledkem i předvedenou hrou, kterou jejich svěřenkyně předvedly.

Fotka uživatele HBC Prachatice.