Mladší žáci prospali první třetinu a podlehli Pedagogu 3:5

27.11.2017 19:27

Foto: ZDE

V neděli před obědem čekal na mladší žáky Horalů soupeř Českých Budějovic. Hráči Pedagogu si přijeli pro body, které jim minulý týden Horalíci doma sebrali a od začátku utkání to bylo znát. Svižné tempo, kterým zápas začal, se muselo líbit všem. Bohužel útočníci domácích své šance nedali a obránci místo bránění kroutili hlavami. Soupeř tedy využil laxního přístupu domácích beků a během chvíle byl stav 0:2. Slabší chvíli si vybral i brankář a na tabuli se rozsvítilo 0:3. Domácím takovéto varování nestačilo a nechali hostujícího útočníka zvýšit po samostatném úniku na 0:4. Domácí obrana ale stále spala ... Po rozehrávce v pásmu zůstal před domácí brankou samotný protihráč a v klidu skóroval na 0:5. Naštěstí siréna oznámila konec třetiny.

O přestávce byl slyšet řev z domácí kabiny a do druhé třetiny přišel jiný tým. Hru, kterou domácí předváděli, to bylo to, na co se přišli diváci podívat. Krásné kombinace, střely z dálky i zblízka. Po několika neproměněných šancích přeci jen udeřili domácí a z hole Milana Šmajcla snížili na 1:5. Povzbuzeni gólem se Horalíci stále více tlačili do útoku a zle zatápěli hostujícímu brankáři. Mladí pedagogové si museli pomoci faulem a domácí tým šel do početní výhody. Přesilovka zůstala nevyužita, ale hned po jejím konci dokázal vstřelit gól Jonáš Novák po krásné kombinační akci. Další akce následovaly, do šancí se dostali Kuba Makovička, Adam Hodiny, Jonáš Novák nebo Matěj Stöhr, ale gól už nepadl. Marnou snahu o vstřelení dalšího gólu potvrdila cinknutím tyčka soupeřovy svatyně před koncem třetiny. Jednu z nejhezčích třetin podzimu, ve které domácí hosty takřka nepustili do své obrané tetiny, tak domácí vyhráli jen 2:0, odvrátili hrozící debakl a hostujícímu brankáři podepsali přihlášku do reprezentace.

Za stavu 2:5 se přeci jen hráči motivují lépe a trenérům se to povedlo. Třetí třetinu tak začali domácí opět velice aktivně a snížili na 3:5 zásluhou Adama hodiny. Horalíci pak hosty takřka nepouštěli k míčku, nutili je k faulům, ale přes veškerou snahu už gól nepadl. Horalíci tak mohu litovat prospané první třetiny, protože kdyby hráli od začátku, tak by určitě všechny body neztratili.

Kluci rozhodně zaslouží pochvalu, protože boj nevzdali a i za nepříznivého stavu 0:5 stále bojovali! Trenérům patří dík za práci, která byla na hřišti vidět, protože hokejbal, který Horalé předváděli, byl velice pěkný ke koukání! Prohra tolik nemrzí, když je vidět obětavý výkon a pěkná hra!