Liga SŽ - 17.11.2019 Highlanders - Tatran Třemošná 6:2

17.11.2019 21:25

Kanonáda v Highlanders aréně přinesla starším žákům výhru 6:2

První třetinu pojali domácí borci jako trénink bez trenéra a vlažný výkon pomohl hostům. Tatran Třemošná se dostal do vedení už ve třetí minutě. Hostujícímu borci se podařilo domácího gólmana překonat po dorážce. Domácím se srovnat nepodařilo a tak první perioda skončila za stavu 0:1.


Druhou třetinu Horalé přidali, přestříleli hosty poměrem 14:0, ale góly dali jen dva. Nejprve se prosadil Milan Šmajcl po přihrávce Honzy Fafejty a na tabuli se rozsvítil stav 1:1. Necelé čtyři minuty po vyrovnání utekl po křídle Jonáš Novák, přesnou přihrávkou našel ve středu hřiště Jolču Beckovou, ta mazácky zametala oranžový nesmysl do hostující branky a otočila vedení na stranu domácích.


Poslední část hry přinesla neuvěřitelný tlak domácích. Ran na hostující branku bylo jak "u Verdunu", ale ujali se jen čtyři. Nejprve se trefil Honza Fafejta, kterému nahrála Terka Kotlíková - 3:1.  Tento gól domácí borce zklidnil. Horalové pak roztočili kolotoč, kterému hostující tým těžko odolával. Další gól přidal Šimon Daniel po nahrávce Kuby Makovičky - 4:1. Po pěti minutách si kluci pořadí prohodili, Šimon Daniel nahrával a Kuba Makovička vystřelil na hostujícího gólmana. Ten sice stihl míček zasáhnout, ale odrazil ho jen do tyče a jeho cestě za brankovou čáru už nezabránil - 5:1. Hosté z ojedinělého úniku snížili opět po dorážce na 5:2. Polední slovo ale patřilo domácím. Honza Fafejta nahrál Milanu Šmajclovi, který střelou hodnou biliárového mistra trefil hostující tyč tak šikovně, že se míček odrazil do zad hostujícího brankáře a do branky - 6:2!


Domácí nechali hostům na začátku zbytečně mnoho prostoru pro hru. Když přidali na důrazu, bylo znát, kdo je lepším týmem na hřišti. Tým starších hráčů má po dnešním utkání čas potrénovat střelbu, protože příští týden je čeká přímý souboj o druhé místo v tabulce s nepříjemným soupeřem ze Suchdola nad Lužnicí.

HBC Prachatice - TJ Tatran Třemošná   6:2 (0:1, 2:0, 4:1)

střely na branku: 42:4 (8:2, 14:0, 20:2)

vyloučení: 2:3

využití: 1:1

branky Horalů: Šmajcl Milan 2 x, Becková Jolana, Daniel Šimon, Makovička Jakub


Sestava

B: Pešek Jan, Fleischman Marek

O: Kadlec Jiří, Klement Matyáš, Kunc Filip, Makovička Ondřej, Maťcha Miroslav, Chval Petr, Plecerová Patricie, Červíková Veronika, Štěpková Kristýna,

Ú: Daniel Šimon, Dvořák Tomáš, Fafejta Jan, Chval Petr, Kotlíková Tereza, Makovička Jakub, Nikl Matěj, Novák Jonáš ©, Šmajcl Milan, Stárek Jan, Tůma Zdeněk