Krásné utkání mladších žáků pod reflektory ovládli po velkém obratu chlapci.

11.10.2017 11:57

2017-2018 Přebor MLADŠÍCH ŽÁKŮ; 5. kolo; 10. 10. 2017
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA PT; diváků: 53
HORALÍCI PT "A" @ HORALÍCI PT "B" 5:3 (0:2 1:1 4:0)
branky CHLAPCŮ: 24. T. Kafka (Šmajcl); 27. J. Novák (M Stöhr); 31. M. Klement (M. Stöhr, J. Štěpánek) PP; 32. M. Šmajcl (Z. Tůma, J. Štěpánek); 36. T. Kafka (M. Stöhr, J. Štěpánek)
branky DĚVČAT + CHLAPCŮ: 7. M. Humeník (V. Bečvář); 10. M. Humeník (Š. Špeta); 19. V. Bečvář (M. Humeník)
střely na branku: 33-25
přesilovky: 2-0 využití: 1-0
rozhodčí: Binka - Štěpánek (Braburní :-)
Sestava CHLAPCŮ:
Brankářka/i: Hořínková (22/25), Fleischmann;
Obrana: O. Makovička, Kunc, Tůma, Klement, Mráz, Dvořák
Útok: Novák, Stöhr, Fafejta, Štěpánek, Pešek, J. Makovička, Šmajcl, Kafka, Sláma

Trenéři: Pavel Valenta, Petr Kafka (oba licence)

Sestava DĚVČAT:
Brankářky: Uhlíková (28/33), Kocourková;
Obrana: Červíková, P. Plecerová, Šlosková, Šmídmajerová, Krejčí, Smetana;
Útok: Kovandová, Petrášková, Dudlová, Štěpková, Becková, Bajčíková, Humeník, Špeta, Bečvář, J. Plecerová

Trenéři: Jaromír Kotlík, Petr Bárta (oba licence)

V "malém" prachatickém derby se netradičně již v úterý v 18h utkala obě družstva, která zastupují Horaly v kategorii mladších žáků/yň. Highlanders "Boys" vs. "Girls". Utkání nabídlo plno napínavých momentů a jeden velký obrat!
První minuty přinesly hodně nepřesností a několik náznaků šancí na obou stranách, obě brankářky ale byly pozorné. Teprve v rozmezí 7. a 10. minuty dvakrát zaúřadoval "písecký expres" v barvách "Girls", který vymotal obranu "Boys" a Matyáš Humeník obě tyto akce zakončoval z výhodné pozice před brankou - 0:2. Ze snížení se v závěrečných (mili)sekundách radoval Honzík Štěpánek, jeho gól však padl až po siréně, čehož si všimli i pozorní rozhodčí.
Ve druhé části pevnost obran i soustředěnost aktérů tohoto derby povolila, a tak byli diváci svědky několika brejkových situací. Viktorie Hořínková i Sandra Uhlíková však byly vždy na místě a zabránily nárůstu skóre. Další branka tak padla opět až po 7mi minutách, když se před brankou nejlépe zorientoval Vojtěch Bečvář a zvyšoval na rozdíl tří branek - 0:3. V ten moment byli "Boys" na ručník a jejich elán do hry viditelně opadl. Důležitý moment však přišel 11 vteřin před koncem před druhou sirénou. Tomáš Kafka vydoloval u tyčky míček, nějak ho procpal až za brankovou čáru a vykřesal pro "Boys" jiskru naděje - 1:3.
Třetí patnáctiminutovka patřila více "Boys". Ti jakoby chytli druhý dech a vrhli se po hlavě do útoku. To také neslo své ovoce. Ve 27. minutě se trefil přesně Jonáš Novák a za další 3 minuty srovnal Matyáš Klement. Ztrátou náskoku byly nyní mírně vyvedeny z míry dámy a mělo být ještě hůř. Za další minutu totiž dokonal obrat Milan Šmajlc a rázem to bylo 4:3. V 36. minutě pak dal konečnou podobu výsledku svým druhým zásahem Tomáš Kafka - 5:3. Skóre se nezměnilo ani přes závěrečnou snahu "Girls". Všichni však zaslouží velkou pochvalu a uznání za předvedenou hru a nasazení!