Jarda Markytán v přípravném kempu reprezentace U20

07.12.2013 20:15

 

  

     Česká republika U20 – Česká republika    3:4 (1:2, 0:1, 2:1, 0:0)


Branky a nahrávky: 4. Markytán (Förstl), 32. Jiřík (Markytán), 37. Forstl (Jiřík) – 6. Průcha (Švanda), 11. Lux (R. Soukup, Štěpaník), 23. L. Soukup (Švanda), 36. Střecha (J. Benedikt)   

Česká republika U20: Mroviec (15. Kráčina, 31. Grufík, 46. Veselý) – Čermák, Izaj, Krejčí, Černý, Pecina, Maizner, Jiřík, Samek, Vodrážka, Frajdl – Šrámek, Švarc, Kohout – Krejsa, O. Benedikt, Svoboda – Urbanec, Říman, Protzner – Markytán, Krajíček, Förstl – Gabriel, Špaček, Vít – Forejt, Schnaubelt.    

„Začíná nám poslední půlrok před MS v Bratislavě a už chceme formovat tým po všech stránkách. To znamená nejen na hřišti, ale i na střídačce a v kabině. Kluci na jednu stranu bojují o místo v sestavě, ale na druhou stranu musíme vystupovat jako tým. Každý se musí podřídit týmové taktice a dát všechny své schopnosti ve prospěch národního týmu. Máme tam na zkoušku i starší kluky, kteří prošli už jedním MS U20 v Písku a od nich očekáváme, že budou táhnout a pomáhat těm mladším klukům,“ nastiňuje dále situaci ve výběru jeho hlavní lodivod Jiří Mašík.

Do nově se tvořícího týmu reprezentace U20 pro MS  dostal překvapivě pozvánku i Jaromír Markytán a vůbec si mezi daleko zkušenějšími a povětšinou extraligu hrajícími hráči nevedl špatně. V utkání proti mužské reprezentaci (vícemistrům světa), které se hrálo na 4x15 min., jednu branku dal, u jedné asistoval a potvrdil své postavení v bodování 2.NHbL-jih. Útok, ve kterém Jarda nastoupil, byl u všech branek, které U20 vstřelila.