I prachatická děvčata jsou v širším repre výběru !

09.01.2018 14:17

Juniorky odstartují přípravu na Světový pohár! Trenéři oslovili širokou základnu hráček

Datum: 09. 01. 2018
Autor: Filip Červinka

       

  • Na konci června se naplno rozhoří premiérový Světový pohár juniorek do 20 let. Nově se tvořící reprezentační výběr se tak musí začít pilně připravovat na vrchol letošní sezony, který proběhne v Přerově. Širší výběr nadaných hokejbalistek, v němž ale nalezneme i několik mistryň světa z domácího šampionátu v Pardubicích, se sejde 13. ledna v plzeňské kryté hale. "Potřebujeme i v těchto zimních měsících vidět všechny, pokud možno najednou," přeje si asistent hlavního trenéra Michal Broulík.

Začátek roku patří zimním přípravám na jarní část, avšak také soustředěním jednotlivých reprezentačních celků, včetně nově se tvořící reprezentační družiny juniorek do 20 let! To se uskuteční již 13. ledna. "Oslovili jsme širokou základnu hráček hokejbalu, které v minulosti prošly přípravou nebo jsou v současné době členkami výběru juniorek U18 a věkově či svojí výkonností do tohoto ročníku patří," prozrazuje na úvod asistent hlavního trenéra Michal Broulík.
Na juniorky čeká na přelomu června a července premiérový Světový pohár v Přerově, takže se do tvrdé dřiny musí zabořit velmi rychle. "Vzhledem k tomu, že Světový pohár se hraje na konci června, tak není na co čekat. Na přípravu máme necelý půlrok a potřebujeme i v těchto zimních měsících vidět všechny, pokud možno najednou," je si vědom Broulík, jinak kouč v poslední době velmi úspěšných hokejbalistek českotřebovské Lokomotivy a asistent trenéra mistryň světa z posledního domácího MS v Pardubicích.

Hráčky se musí na mezinárodní hokejbal připravovat i individuálně

Každého by jistě zajímalo, na co se mladé reprezentantky budou na prvním kempu nejvíce zaměřovat a zdali je třeba nečeká nějaké poměřování sil? "Částečně musíme vzít v potaz fakt, že se pro drtivou většinu teprve rozbíhají klubové přípravy, takže hokejbalová praxe možná nebude taková, jako v plném zápasovém rytmu," myslí si Broulík. "Na druhou stranu se tady bavíme o výběru hráček reprezentace, které, pokud to s mezinárodním hokejbalem myslí vážně a chtějí obléct národní dres, se musí připravovat individuálně," upozorňuje asistent lodivoda výběru Karla Manharta.
"Mimo jiné se na holky podíváme v součinnosti trojic, potažmo celých pětic. Svůj prostor dostanou i v modelovém utkání. Některé hráčky detailně známe, některé budeme poznávat," nechává nakouknout pod pokličku plánované lednové přípravy v hokejbalové hale v Plzni asistent trenéra Michal Broulík. "Chceme si z tohoto soustředění odvést detailní informace o každé hráčce," dodává.

Kádr se bude postupem času zužovat, napoví turnaj v Přelouči?

Světová pohár začíná opravdu velmi brzy, hned po konci sezony, takže času na přípravu mnoho není. Bude se tak velmi rychle zužovat kádr? "Na západ Čech jsme si pozvali početnou skupinu, která se samozřejmě bude postupem času zužovat, aby se z ní vytvořila závěrečná nominace do Přerova," souhlasí Michal Broulík.
Nově se tvořící národní družina hráček do 20 let rozhodně nebude po lednovém soustředění zahálet a pilně se bude připravovat i nadále. "Po kempu v Plzni se hráčky sejdou na konci února v Přelouči, kde se opět budeme účastnit turnaje, kde poměříme naše síly s chlapci," plánuje asistent hlavního kouče Broulík. "Jaké hráčky se na tomto turnaji představí se ukáže po tomto lednovém kempu. Více k další přípravě a jednotlivým akcím sdělíme hráčkám samotným v Plzni," dodává na závěr Michal Broulík.

Nominace na kemp reprezentačního výběru U20 juniorek 13.1.2018 v Plzni:

Gólmanky: Kateřina Zechovská (HC Slavia Praha - ženy), Markéta Staňková (HBC Enviform Třinec), Barbora Štětinová, Nikola Kocourková (HBC Prachatice), Kateřina Teplá (Ježci Heřmanův Městec), Aneta Jiráčková (SK Suchdol nad Lužnicí).
Hráčky: Aneta Kábrtová, Karolína Baráková, Lucie Sedláčková, Nina Lednová (všichni HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Rzeszutková Leona, Klára Seroiszková, Patricie Škorpíková, Nikol Cisaríková (všichni HbK Karviná), Kamila Blažková (HC ŠD Písek), Karolína Kosinová, Barbora Patočková, Adála Jůzková, Julie Svitáková, Kristýna Kaltounková, Zuzana Martinů, Martina Zedníková (všichni HC Slavia Praha - ženy), Kateřina Držmíšková, Barbora Martínková (obě TJ Lokomotiva Česká Třebová), Lucie Kubínová, Kladie Kudělová, Adéla Pížová, Adéla Stoklasová (všichni TJ Sokol Poruba), Lenka Kolínková (1. HBC Svitavy), Kristýna Suchanová (Elba DDM Ústí nad Labem), Zuzana Matějková (Eagles Brno), Eliška Lagová (HBC Hodonín), Nikolina Blažekovičová (HBC Plzeň), Barbora Kondrátková, Anežka Janušová (obě HBC Plzeň-Litice), Kateřina Beličková (HBC Prachatice), Aneta Klimová (HBC Tygři Mladá Boleslav), Karolína Šprtová, Lucie Ježková, Natálie Žůrková, Tereza Ištoková, Karolína Procházková (všichni HBK Kyjov), Karolína Nováková (HC Jestřábi Přelouč), Karolína Alinčová (Ježci Heřmanův Městec), Kristýna Mačátová, Vanesa Halbrštátová, Adéla Kerschbaumová (všichni SK Hokejbal Letohrad), Michaela Šmatláková, Natálie Pangerlová (SK Kelti 2008), Martina Landová (SK Suchdol nad Lužnicí).