Hokejbalisté: Hřiště? No, to je bomba! - PRACHATICKÝ DENÍK

15.02.2013 11:55

Prachatice – Zástupce prachatických hokejbalistů Jiří Leffler byl z informace o možnosti získat dotaci na hřiště pro bruslení a hokejbal zaskočen.

V každém případě by ale souhlasil s tím, aby město dotační peníze přijalo a hřiště nechalo postavit. „Opravdu je to možné? Tak to je bomba," taková byla první slova zástupce prachatických hokejbalistů a pokračoval: „Pro nás hokejbalisty by to byl dodatečný vánoční dárek, hřiště bychom brali okamžitě," řekl na úvod s tím, že zázemí prachatický tým našel v Žernovicích, ale jejich hřiště není přizpůsobeno vyšším druhům soutěže. „Pro náš tým by to otevřelo možnosti postupu do první ligy a extraligy, a to nejen pro dospělé hráče, ale také pro tým dorostu. Pro takové soutěže žernovické hřiště podmínky nesplňuje," upřesnil Jiří Leffler a dodal, že chce rozhodně slyšet rozhodnutí zastupitelů a v pondělí se jejich jednání zúčastní. Hokejbalový tým má v současné době přes stovku registrovaných členů.
Nové hřiště by podle jeho názoru otevřelo dveře i dalším sportům, které ve městě lze jen těžko provozovat. „Myslím tím in-line hokej nebo florbal. Samozřejmě by tam našly prostor i základní školy," zdůraznil na závěr.

Co může následovat?
Pokud prachatičtí zastupitelé dotaci na stavbu plochy pro veřejné bruslení a hokejbal v pondělí přijmou tak:
– bude vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele stavby, to by mělo trvat přibližně tři měsíce
- ve chvíli, kdy bude jasný vítěz výběrového řízení, bude možné začít se stavbou, což by mohlo být někdy na konci letošních prázdnin
- podle odhadů by tak plocha pro bruslení a hokejbal mohla stát už letos v zimě a první bruslaři by mohli prostor vyzkoušet ke konci letošního roku
- správa hřiště by měla přejít pod příspěvkovou organizaci města Sportovní zařízení Prachatice

Pokud prachatičtí zastupitelé dotaci nepřijmou, tak:
– projektová dokumentace zůstane jen v šuplíku na radnici

ZASAZENO DO PROSTORU. Plocha pro bruslení a hokejbal zkušebně začleněna do prostoru parku Mládí, tak jak je koncipován projekt.ZASAZENO DO PROSTORU. Plocha pro bruslení a hokejbal zkušebně začleněna do prostoru parku Mládí, tak jak je koncipován projekt.