Hokejbalisté děkují za podporu !!!

05.04.2013 19:52

Takto v současné době vypadá "Park Mládí" v místech, kde má být hřiště. Prodobré.       Foto: klub.

Děkujeme za názor a podporu paní Lence Bednářové a myslíme si že není ojedinělý. Park Mládí v podstatě není žádný park a rekonstrukce, včetně výstavby hřiště, tomu místu jenom prospěje. 

Převzato z .

Názor: Jsem pro hřiště v Parku Mládí, bude pro děti a mládež

 PRACHATICE - 5. dubna 2013 - 10:27 - Jakožto matka dvou dětí bych ráda reagovala na jednak názor Kateřiny Beranové a na petici proti výstavbě hokejbalového hřiště v Parku Mládí. 

 Lenka Bednářová, Prachatice 

   Domnívám se, že vzhledem k dnešní situaci - především sociální - by pro všechny občany měly být prioritou děti. Proto vítám a jsem ráda, že má zastupitelstvo se starostou Martinem Malým snahu vybudovat sportovní aktivitu právě pro děti a mládež.

   Jsem občanka Prachatic, znám Park mládí a jeho okolí, též jsem viděla návrh na výše uvedené hřiště a nemyslím si, že by to byl nějaký velký zásah do tzv. přírody. Stále tam bude dost zeleně.

   Jsou tam cvičební stroje, které dle mého ale zas tak hojně navštěvované těmi správnými lidmi nejsou, spíše mi to přijde jak atrakce pro děti. Co se týče zmíněných procházek a klidu, tak míst, kde je klid, zeleň, je v Prachaticích dost i jinde.

   Stále bychom měli mít na paměti, že to je snaha udělat něco pro děti a jsou to právě starší lidé, kteří by naopak měli své děti nebo vnuky v jakémkoli sportu podporovat. 

   Spousta lidí namítne, že hokejbalové a jiné hřiště jsou i jinde, ale? Vzhledem k dnešní finanční situaci většiny z nás by bylo hříště přínosné i z této stránky, vždyť už jen veškerá výbava plus ještě někam dojíždět hodně stojí a to nejen peněz, ale hlavně času.

   Mám sportovně akčního manžela a spoustu měst jsem s ním sjezdila a vím, že takováto hřiště nebo jiná sportovní zařízení jsou většinou mezi sídlišti a nebo blízko parků - prostě někde kam je snadná dostupnost pro všechny.

   Pokud se lidé ohrazují parkováním, tak míst je tady spousta a zbytek by jistě už došli - ne vždy a všude si zaparkujete hned u hřiště. A lidé, kteří by bydleli nebo bydlí u Parku Mládí a myslí si, že též budou mít problém parkovat, ať se obrátí na příslušný orgán a nechají si vydat tzv. modrou zónu pro jejich vozidla.

   Myslím si, že ani tohle nebude nutné - jde o pár hodin v týdnu a jen občas víkendy. Z toho sezóna hokejbalu netrvá po celý rok, jsem si jistá, že auta z hlavní silnice jsou daleko hlučnější než pár kluků 2 hodiny 2 - 3x týdně. To už bychom si tady mohli stěžovat na všechno včetně koupaliště Huláku, malé hřiště pro malé dětičky, které taky svým plakáním dokáží být hlučné atd.

   I když by se tam dala zeleň, stejně by to časem bylo jako nyní - psí výkaly, nedopalky od cigaret, prázdné flašky nebo plechovky od piv. Co je lepší - mít o trochu méně zeleně a hřiště, které dá prostor spoustě kluků využít aktivně a smysluplně svůj čas - nebo tam mít zeleň s těmi všemi věcmi a jen tak čekat až se oteplí a někdo si vyjde na procházku.

   Senioři by měli více myslet na to, že je třeba podporovat zájmy dětí, mládeže a akčních lidí. Sami určitě v mládí někdo z nich taky sportoval nebo se nějak zapojoval do společenských aktivit. Lidem, kteří mají doma malého sportovce, udělá určitě radost pokud jim odpadnou starosti s dojížděním. A v konečné fázi se na to musíme podívat z pohledu samotných Prachatic - určitě si je lidé budou více pamatovat pokud budou mít sportovní výsledky, než když tu uvidí o pár zeleně navíc!

   Petici nepodepíši - dle mého názoru je hřiště smysluplná věc... 

 Názor: Boj za záchranu Parku Mládí nekončí, připojte podpis
 PRACHATICE - 4. dubna 2013 - 12:58 - Ráda bych oslovila zejména ty občany, kteří ještě nepodepsali petici za zachování zeleně v Parku Mládí v ulici U Rybníčku a jsou proti výstavbě betonové plochy v dané lokalitě. 
 Kateřina Beranová, Prachatice

   Domnívám se, že první petice, která vznikla v roce 2008, nebyla radnicí dostatečně reflektována a dříve uvedené důvody proti zásahu do parku jsou i nadále naléhavé.

   Význam zeleně ve městech je v dnešní době zcela nezpochybnitelný. O to víc mě překvapuje, s jakou razancí si zastupitelstvo našeho města v čele se starostou Martinem Malým stojí za plánovaným projektem sportovní plochy pro hokejbal v lokalitě Parku Mládí.

   Vzhledem k tomu, že tento park je jedinečný a jediný svého druhu v centru města, je naprosto nepřípustné povolit jakýkoliv zásah do jeho stávající podoby, který by měl za následek jeho zmenšení. Pokud se tak stane, bude tento čin nevratný a zcela změní nynější ráz parku.

   Jak jsem již dříve uvedla, tento park slouží obyvatelům města různých věkových kategorií především k odpočinku. To nebude možné, pokud se několik metrů opodál budou odehrávat zápasy hokejbalových mužstev. 

   Je třeba zdůraznit fakt, že ačkoliv dotace, o kterou město zažádalo, pokryje většinu výdajů spojených s výstavbou hřiště, nemění to nic na tom, že městskou kasičku bude toto hřiště stát nemalé peníze, a to nejen v počáteční investici. 

   Nyní je již jen na nás, občanech, s jakým důrazem se proti jednání radnice ohradíme. Všichni máme právo a svobodu vyjádřit svůj názor a nesouhlas s jednáním zastupitelů, které jsme si zvolili. Všichni máme právo se vyjádřit k hospodaření našeho města. Bylo by tedy špatné, pokud bychom tak neučinili.

   Diskusí starosty s občany v minulém týdnu nic nekončí. Petice je adresována zastupitelům a žádá revokaci usnesení o přijetí dotace na hřiště a zastupitelstvo by ji tak po odevzdání na městský úřad mělo dostat k projednání. Až na tomto jednání se ukáže, jak si zastupitelé plní svůj program a spravují město podle našich zájmů.

   Proto pokud nesouhlasíte se zásahem do zeleně a s výstavbou sportovní plochy pro hokejbal v Parku Mládí, prosím podepište petici, která koluje městem.