Highlanders cup 2016 pro Fialové kobry !! (Aktualizováno)

24.07.2016 15:03

Vítězem VI. ročníku Higlanders cup se stali Fialové Kobry (výběr extraligových mladíků - vícemistrů světa 2014 do 20 let), druhé místo obsadil jindřichohradecký Olymp, bronz pak berou lonští obhájci Sobotní pohoda. Na výběr Kladna 30 zbyla nakonec čtvrtá příčka.  Přestože si skoro všichni přijeli hokejbal hlavně užít, byly k vidění skvělé výkony ligistů i reprezentantů a kdo nepřišel, může jen litovat. Letošní ročník je za námi a přejme si, aby příští byl stejně povedený. Díky všem, kteří do Prachatic přijeli předvést své hokejbalové umění. 

  Interní report týmu “Fialové kobry“ z šestého ročníku Highlanders Cupu, který se konal 25.7.2016.

Tým známý z loňského ročníku Highlanders cupu, jako Hrušky, se v letošním, v pořadí již šestém ročníku Highlanders Cupu představil po názvem “FIALOVÉ KOBRY“.
Většina týmu dorazila do jihočeských Prachatic již v předvečer sobotního turnaje a to zejména z důvodu hrozby Jet lagu a nutnosti probrat dopodrobna herní taktiku. Tým Kober bohužel přijel do místa turnaje bez jednoho z klíčových hráčů Martina Špačka, který bohužel neprošel ve svém klubu zdravotní prohlídkou a musel tak podporovat své kamarády pouze z tepla své rezidence na Kladně. Tuto nepříjemnou událost dokázal na jedničku vyřešit kapitán David Šrámek, když dokázal najít v šumavských Prachaticích novou akvizici, která sice hokejbalem příliš nevynikala, ale měla doma hokejku, což neni v těchto končinách samozřejmostí. V jednu hodinu po půlnoci sepsal Šrámis za přítomnosti právního zástupce týmu Ondřeje Pražáka smlouvu a tým byl opět kompletní.
Páteční teambuilding Kober byl na rozdíl od ostatních týmů kvalitní a tak se akvizice tohoto mladého celku dostaly do svých hotelových apartmánů až v časných ranních hodinách.
Tým fialových plazů se představil prachatickým divákům hned v prvním zápase turnaje, kde čelil týmu, hrajícímu první národní ligu, TJ Olymp Jindřichův Hradec. Vzhledem k faktu, že někteří hráči dostáli názvu svého týmu a na hřiště se skoro plazili, dalo se očekávat, že navrch budou mít Hradečtí. Opak byl však pravdou. Prachatická akvizice fialových hadů Jaromír Markytán “AKA Kendy“ dostal svůj tým dvěma góly do vedení 2:0. Když minutu před koncem prvního poločasu zvýšil na 3:0 Dalimil Zvonek, bylo na hradecké střídačce úsměvů stejně, jako prstů na ruce zasloužilého truhláře. Když hned v první minutě druhého poločasu se znovu trefil Zvonek a dvěma góly potěšil všech svých třináctsetpadesátjedna instagramových followerů Tomáš Fejfar bylo rozhodnuto. Čestný gol Olympu vstřelil 3 minuty před koncem Kohút. 6:1 a první vítězství pro “Fialové kobry“.
Ve svém druhém zápase se Kobry postavili proti HBC Taurus Plzeň. Plzeňským hokejbalistům se dařilo čelit hadímu uštknutí pouze do šesté minuty, kdy se po přihrávce Pražáka prosadil Kudela. V deváté minutě se dokázal prosadit plzeňský Vachoušek a hrálo se “od znova“. Vachouškova střela byla však jediná, na kterou maskovaný můž v brance kober nedosáhl. To samé se nedalo říct o plzeňském brankáři Nagym, když se v druhém poločase blýsknul hattrickem Tomáš Fejfar a jedním golem Markytán. Konečný stav 5:1 a druhé vítězství pro “FIALOVÉ KOBRY“. Za zmínku ještě stojí odvaha Davida Šrámka, který chtěl divákům zpestřit již rozhodnutý zápas a pokusil se jako druhý Čech v historii skočit “ledový dech“ (full-triple full-full) a to, na rozdíl od Aleše Valenty, bez lyží, bez helmy, bez skokanského můstku, pouze s hokejkou a v kšiltovce... Po Davidovo odrazu na modré čáře začali diváci vstávat ze sedaček a s úžasem sledovat jeho počínání ve vzduchu. Když už to vypadalo na propuknutí davové euforie a historický zápis do Guinessovy knihy rekordů za první trojté salto s pěti vruty během hokejbalového zápasu, foukl Davidovi vítr proti, což způsobilo nedotočení posledního obratu a krvavé poranění obličeje, které si vyžádalo několik stehů. I přesto, že se tento pokus o zápis do knihy rekordů nevydařil, sklidil David od všech přítomných obrovský aplaus.
Ve třetím utkání se Fialové Kobry potkaly s týmem Kladno  30. Z tohoto zápasu se bohužel nedochovaly žádné záznamy a tým fialových plazů si, po oslavách prvních dvou dílčích úspěchů, také nic nepamatuje. Nemůžeme tedy divákům přiblížit, jakékoli informace o zápase.
Když tým Kober po dvou gólech Fejfara, trefě Markytána a čistém kontu Mikla porazil ve čtvrtfinálovém zápase SK Suchdol n. Lužnicí, začalo jít do tuhého. Na tým fialových zabijáků čekal nepříjemný soupeř a obsah alkoholu v krvi se pomalu začínal měnit na obsah krve v alkoholu. Semifinálový zápas byl pro tým kober velkou výzvou, jelikož se postavili proti týmu “Sobotní pohoda“ složenému převážně z hráčů specializujících se na hokej (Gába, Vráblík, Chovan - všichni HC Motor ČB , Indrák - HC Škoda Plzeň ..atd.), kteří poslední červencovou sobotu vyměnili černou pryž za oranžový nesmysl a brusle za sportovní obuv. Zápas který sliboval tvrdou bitvu o finále přilákal do ochozů Highlanders arény početnou skupinu fanoušku, kteří si po zjištění, že i neohrožené Kobry vyměnily pro tento zápas kšiltovky za helmy, začali mnout ruce. Kapitán fialových plazů David Šrámek ještě “přilil oheň do ohně“, když si před zápasem vyměnil několik pikantních frází s Indrákem a vyhlášeným “řezníkem“ Šperlem.Po úvodním buly se hrál hokejbal “nahoru dolu“ a hlavními hrdiny byli především muži strážící svatyně svých týmů. Nerozhodný stav platil až do osmé minuty prvního poločasu, kdy v přesilové hře otevřel skóre zápasu Dalimil Zvonek (asistence Tomáš Kudela) - 1:0 pro Kobry. V době kdy se na horké prachatické půdě začalo čím dál tím víc jiskřit dodal klid na hokejky Fialových kober Tomáš Kudela, když “vplivl“ další dávku neurotoxinu za záda Davida Gáby - 2:0. Tým hokejových profesionálů si dokázal vytvořit slušné šance, avšak na výborně chytajícího Petra Mikla v brance Kober recept ne a ne najít. Když pět minut do konce dopil hadí kapitán Šrámek své 13. pivo, vyhecoval spoluhráče a zkontroloval pevnost svých stehů, vběhl na hřiště, dostal se za záda obou obránců sobotní pohody a nekompromisním blafákem, který mnozí z diváků znali do té doby pouze z televize, dostal oranžový nesmysl za záda Gáby potřetí - 3:0. V posledních minutách zápasu se “Šrámys“ musel na hřišti cítit jako kapitální jelen na srazu myslivců, když po něm soupeř šel jak “pes po buřtu“. Na konečném skóre to však nic nezměnilo a Kobry si po cenném skalpu vybojovali finále.
Během 20ti minuté pauzy, která dělila konec semifinálového utkání a začátek utkání dvou nejlepších týmů turnaje, musely Kobry rychle zregenerovat, což byl úkol pro sestry Novákovy, které obsluhovaly pípu. Musíme řici, že Katka a Lucka zvládly svůj úkol na jedničku a Kobry nastupovaly do finálového boje takřka svěží a očividně ( i “ušislyšně“ ) namotivovaní.
Finálový zápas znamenal pro Kobry reprízu prvního zápasu, když se na hřišti opět potkaly s týmem prvním národní ligy TJ Olymp Jindřichův Hradec. Hned ve třetí minutě dostala přihrávku mezi kruhy jedna z prachatických kobřích akvizic, miláček domácího publika, úspěšný podnikatel, poloviční ital a hokejbalista světového formátu Petr "Nedvěd alias Fabregas“ Bárta, který střelou z otočky nekompromisně vymetl všechny pavouky v pravém rohu Janákovy svatyně - 1:0 pro Kobry. Když dvě minuty po úvodní brance po krásné křižné přihrávce "Koudeli" zvýšil na 2:0 Ondřej Pražák, který týden po svém životním úspěchu, kdy v anketě “ největší sympaťák města Kladna v roce 2016“ porazil i Jaromíra Jágra a stal se tam prvním člověkem v historii tohoto města, který titul dokázal obhájit, zdálo se, že se Kobry doplazí pro titul poměrně s přehlem. V deváté minutě však snížil na rozdíl jediné branky hradecký Štěch a drama bylo na světě - 2:1. Drama jako z amerického filmu se sportovní tématikou mohli sledovat fanoušci, kteří vydrželi na svých místech až do posledních chvil prachatického turnaje. Na jedné straně tým Kober, kde skvělý Mikl a motivátor Šrámek, který dokázal dostat ze svých hadích kamarádů poslední zbytky sil, na druhé straně hradecký Olymp pokoušející se zlomit tento odpor a dostat míček za fantastického Mikla. S vypětím všech sil, obětavým výkonem a skvělou týmovou hrou dokázali Kobry udržet tenký náskok a mohli se náležitě radovat z vítězství šestého ročníku Highlanders Cupu.
Úspěch týmu “Fialové Kobry“ ještě umocnily individualní ocenění hráčů s neurotoxinem v krvi. Konkrétně Petra Mikla, který byl zcela po zásluze vyhlášen nejlepším brankářem turnaje, a Tomáše Fejfara, který se stal nejproduktivnějším hráčem turnaje, když nasbíral takřka stejný počet kanadských bodů, jako má jeho instragramový účet sledujících.
Sestava: P. Mikl, P. Bárta, D. Šrámek, J. Markytán, T. Fejfar, T. Kudela, O. Pražák, Jakub Haisman, J. Waldmann, D. Zvonek, Ferry Pliml
P.S. Prachatická akvizice Honza Waldmann děkuje všem spoluhráčům za možnost zahrát si s opravdovými mistry v oboru a speciální poděkování patří Koudymu a Miklátorovi za hašení mých chyb a Šrámisovi za důvěru ve mě vloženou..
HUHU SSSSS, HUHU SSSSS, HUHU SSSSS

Z pera Honzy Valdmanna, vše podle skutečnosti.