HBC Prachatice - SK Suchdol n.Lužnicí 5:4 ss ( 2:2,1:2, 1:0), HBC Prachatice - Pedagog Č.B. 1:5 ( 1:0,0:4,0:1), HBC Prachatice - HC ŠD Písek 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

26.03.2011 20:11

HBC Prachatice - SK Suchdol n.Lužnicí 5:4ss ( 2:2,1:2, 1:0)

Zápas jako na houpačce o Matějské pouti předvedli přítomným divákům „Horalové“ z Prachatic a hráči Suchdola. Domácí Prachatice to vzali pěkně od podlahy a po dvou šťastných gólech vedli 2:0 - první si dali Suchdolští sami po nedorozumění mezi brankářem a hráčem, druhý doklepl za překvapeného Libora Švejnohu Sláva Květoň po odrazu míčku od mantinelu. Zdálo se, že utkání bude jednoznačnou záležitostí, leč nebylo. Hostům také pomohl šťastný gól - po střele prošel míček Pixovi mezi betony a nebýt toho, že jej hráči Suchdola dotlačili a domlátili do sítě, šel by vedle - 2:1. Za několik okamžiků bylo srovnáno po nedůrazu prachatické obrany- 2:2. Druhá třetina měla naprosto odlišný průběh - Prachatičtí nemohli překonat spolehlivě chytajícího Švejnohu ani z jasných příležitostí, zatímco soupeř který měl v této části hry mírnou převahu se prosadil hned 2x - nejprve po dalekonosné ráně, při které měl gólman zakrytý výhled, a poté když využil přesilovku - 2:4. Jiskru naděje vykřesali po "ťukesu" jako ze „Zlaté helmy“ Květoň s Kadlecem - 3:4. V poslední části předvedl dva klíčové zákroky Tomáš Pixa, když fantasticky lapil samostatný únik i následnou dorážku suchdolského hráče. Domácím se naopak podařilo vyrovnat, jako správný kapitán to vzal na sebe Jenda Turek po tlaku celé pětky - 4:4. V závěru utkání vzplály hráčské vášně po několika sporných (ne)výrocích rozhodčích, z čehož vyplynulo následné udělení osobních trestů hráčům, kteří neudrželi nervy na uzdě. Ani to, ani několik šancí na obou stranách už však změnu skóre nepřineslo, a tak se šlo na nájezdy. V těch byly lepší Prachatice když se prosadili 2x, kdežto hosté pouze jednou. Další získané 2 body jen posílily sebevědomí domácího týmu před play-off ve kterém se již s jistotou utkají se stejným soupeřem. Odchovanec prachatického hokejbalu a v současnosti i brankář vimperské hokejové juniorky Tomáš Pixa tak mohl oslavit svůj úspěšný návrat do sestavy. Všechny 3 zápasy, do kterých zatím nastoupil, se rozhodovaly až v trestných stříleních a ve všech uspěl.

Sestava:

Pixa, Lux, M.Leffler, Šebesta, Dojčar, Cabák,Švácha,Turek, P.Bušek, Janda, Sedláček, S.Květoň, M.Kadlec, Markytán, Hebík, Bárta, Matoušek

Neděle 27.3.2011 - předposlední turnaj NHbL MD

HBC Prachatice - Pedagog Č.B. 1:5  ( 1:0,0:4,0:1),  HBC Prachatice - HC ŠD Písek  0:2  (0:0, 0:0, 0:2) 

Předposlední turnaj se dorostencům vůbec nevydařil a prohráli překivapivě obě utkání. Nic to ale již nemůže změnit na celkovém druhém místě v soutěži.