Dorostenci pokořili Olymp !

14.11.2011 09:53

 

J.Hradec 13.11.2011 – NHbL st.dorostu

Olymp J.Hradec -HBC Prachatice 2 : 3

(1:1, 1:2, 0:1)

Po velmi špatném začátku a prohraných prvních pěti utkání se dorostenci „chytli“ proti týmu Plzně a od té doby již pětkrát zvítězili a poskočili na druhé místo v neúplné tabulce soutěže. Poslední vítězství se zrodilo po vyrovnané hře a dobrém kolektivním výkonu, který tým podává i bez svých největších hvězd. Kluci si začali uvědomovat, že kolektiv je nad jednotlivce a vychází jim to.

Hrálo se vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. Skore otevřeli hosté, když P.Mráz našel mezi kruhy M. Míka a ten prostřelil domácího brankáře. Radost ze vstřelené branky netrvala dlouho. Po chybě v obraně trestal domácí J. Gerl. Ve 2. třetině bylo hodně šancí na obou stranách, ale do vedení šli opět Prachatičtí, kdy zaváhání domácí obrany potrestal M. Mík. Vedení ale bylo opět krátké, domácí za minutu srovnali J. Gerlem. O utkání rozhodl konec 2. třetiny. V čase 23:26 vystřelil od modré prachatický Milan Mík a důrazný Petr Mráz před hostující brankou dorazil vyražený míček brankářem. Ve 3. třetině to bylo představení brankářů. Předváděli výborné zákroky a hlavně hostující V. Kacetl čaroval. Tým HBC Prachatice si tak připsal důležité vítězství.
„S výkonem i výsledkem mohu být spokojen i když byly momenty, kdy nás domácí doslova zamkli před naší brankou. Tým bojoval a odměnou mu bylo 5. vítězství v řadě“ konstatoval po utkání trenér hostí J.Leffler.

 

V příštím utkání nastoupí na domácím hřišti v Žernovicích od 14,00 proti zatím suveréně vedoucímu týmu SK Suchdol nad Lužnicí.