Dívky ve svém prvním "ostrém" utkání zdolaly Pedagog.

19.09.2017 22:20

V sobotu 16.9.2017 měly hráčky dívčí buňky prachatických Horalů, na programu úvodní zápas přeboru mladších žáků (skupina Čechy Jih). Děvčata v letní pauze nezahálela a kromě pravidelných tréninků, absolvovala také první společné soustředění, které dívkám přineslo nejen zlepšení fyzické kondice, ale také mnoho zážitků a v neposlední řadě také nové dresy.

Plné sil, sebevědomí a znalé taktických pokynů, které dívkám naordinovalo trenérské trio Kotlík, Bárta, Valenta, nastoupily dívky do zápasu proti Pedagogu v sestavě: Uhlíková Sanny(G), Bělová Barbora, Becková Jolana, Bednářová Lenka, Červíková Veronika, Kotlíková Tereza, Kovandová Kristýna, Petrášková Ivana, Šmídmajerová Tereza, Štěpková Kristýna, Šlosková Berenika, Plecerová Patricie.

Že hokejbal není pouze záležitostí chlapců, ukázaly dívky již po úvodním vhazování, kdy si dokázaly vytvořit tlak, při kterém měli chvílemi hráči hostujícího Pedagogu plné ruce i nohy práce. V čase 8:34 se po přihrávce Terezy Šmídmajerové, dokázala prosadit Kristýna Štěpková a poslala tak svůj tým do vedení 1:0. Ve druhé třetině dokázal Pedagog vyrovnat a to konkrétně zásluhou Michala Jaška. Michal Jašek byl však posledním hráčem hostů, který dokázal dostat oranžový nesmysl za záda výborně chytající Sanny Uhlíkové. V úvodu třetí třetiny, se po přihrávce Kristýny Štěpkové dokázala prosadit Jolana Becková a vrátila tak vedení opět na stranu domácích. Hráči Pedagogu nedokázali najít recept, na zodpovědně hrající "Horalky" a tak posledním gólem zápasu, byla výstavní trefa Kristýny Štěpkové, která minutu před koncem zápasu vymetla všechny pavouky v horním rohu branky Pedagogu. (3:1)

Po prvním zápase sezóny 2017/2018 si tedy domácí "Horalky" po zásluze připisují 3 body za výhru 3:1. Trenérské trio ocenilo zejména obětavost a zodpovědnost svých svěřenkyň, které soupeři nedaly ani kousek plastu zadarmo a když už se soupeři podařilo překonat domácí obranu, mohla se děvčata spolehnout na výborně chytající Sanny Uhlíkovou.

Závěrem bychom chtěli vyzdvihnout výkon obou rozhodčích Binky a Reka, kteří svůj debut v pruhovaném dresu zvládli na výbornou.

Fotka uživatele HBC Prachatice.