5.ročník Highlanders cupu pro hráče Písku !

27.07.2015 12:30

Z webu hokejbal-jih

V sobotu proběhl v Prachaticích pátý ročník turnaje pořádaného prachatickými Horaly. Akce, které se zúčastnila spousta známých hráčů včetně několika reprezentantů, nabídla výbornou podívanou a hokejbal té nejvyšší úrovně. Z vítězství se nakonec radují hráči mužstva s názvem Sobotní pohoda v čele s nejlepším gólmanem turnaje Davidem Gábou, kteří ve finále zdolali překvapení turnaje z Čejkovic až po samostatných nájezdech. Parta reprezentantů v čele s Martinem Kručkem skončila až na šestém místě, bývalí reprezentanti do dvaceti let pak brali pouze pátou příčku.

Výsledky v základních skupinách rozhodly o tom, že do semifinále automaticky postoupila Sobotní pohoda ze skupiny A, ve skupině B si pak zajistil prvenství a postup mezi nejlepší čtyři celky jindřichohradecký Olymp. O zbývajících semifinalistech musely rozhodnout čtvrtfinálové duely. V nich došlo k překvapením, které čekal málokdo. Domácí výběr Hinglanders seniors, v čele s bronzovými medailisty z letošního MS ve Švýcarsku (Kruček, Kudela, D. Hnízdil, Průcha), či kladenskými šampióny M. Hnízdilem, Ogurčákem, Pražákem, nebo švýcarským legionářem Roušalem, narazil na celek Čejkovic. Souboj těchto celků měl být pouze formalitou. Čejkovičtí hráči, působící v tzv. tenisákovce, však po celý turnaj předváděli výborné výkony a utkání dotáhli po výsledku 2:2 až do nájezdů. V nich dokonali senzaci a díky dvěma úspěšným pokusům mohli oslavit postup do semifinále. Pro partu hvězd, která již ve skupině předváděla rozpačité výkony a na svou první vstřelenou branku musela čekat až do třetího utkání, tak turnaj skončil již ve čtvrtfinále. Také druhý čtvrtfinálový souboj musely rozhodnout nájezdy a také v tomto případě slavil postup papírový outsider. Kelti, ač vítěz posledních dvou ročníku, narazili na výběr složený z reprezentantů U20 z roku 2014. Talentovaní mladíci v čele s brankářem Miklem a prachatickým Markytánem penaltovou loterii nezvládli a postupová radost tak připadla Keltům. 

Úvodní semifinále patřilo Čejkovicím, které tak nadále žily svůj zlatý sen. Čejkovičtí si proti Olympu dokázali vypracovat dvoubrankové vedení a přesto, že v samotném závěru inkasovali kontaktní branku, vedení již udrželi až do závěrečného hvizdu. 

Druhé semifinále proměnila Sobotní pohoda v jednoznačnou záležitost. Kelti sice dokázali na vedoucí trefu "Pohodárů" rychle odpovědět, poté ale již stříleli branky pouze hráči mužstva složeného z hokejbalistů Písku a Betonovy a hokejistů českobudějovického Motoru, Mountfieldu a Plzně. Konečný výsledek 5:1 pro Sobotní pohodu. 

Bronzové medaile pro sebe urval jindřichohradecký Olymp, který přivezl do Prachatic velmi mladý kádr. Na vítěze posledních dvou ročníků Kelty tak zbyla pouze bramborová příčka. Finálový souboj nabídl poměrně vyrovnaný hokejbal. Čejkovičtí pokračovali ve výborné hře, kterou se prezentovali po celý turnaj a několikrát dokázali "Pohodářům" pořádně zatopit. Brankář Gába byl ale pozorný. A protože ani Sobotní pohoda nedokázala žádnou ze svých příležitostí proměnit, musely o vítězi pátého ročníku rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným exekutorem útočník plzeňské Škodovky Miroslav Indrák, jenž rozhodl o vítěství Sobotní pohody. Ta dostala za celý turnaj pouze dvě branky a její brankář David Gába tak po zásluze převzal trofej pro nejlepšího brankáře turnaje. Nejproduktivnějším hráčem se stal útočník Keltů Bohumil Gotthard. 

Konečné pořadí: 

1. Sobotní pohoda

2. Čejkovice

3. TJ Olymp Jindřichův Hradec

4. SK Kelti 2008 Nižbor

5. HBC Hrušky

6. Higlanders senior

7. Higlnaders junior

8. TJ Datels Blatná

9. HC Vimperk

10. SK Suchdol n. L.