B 2017-2018 2. LIGA; 2. KOLO; Ne 17. 9. 2017 (HC ŠD PÍSEK @ HIGHLANDERS PT "B" 12:3 )

17.09.2017 23:08

2017-2018 2. LIGA; 2. KOLO; Ne 17. 9. 2017
Hřiště: Orange Aréna Písek; diváků: 24
HC ŠD PÍSEK @ HIGHLANDERS PT "B" 12:3 (7:2, 2:0, 3:1 )
branky Horalů: 1. Reindl (Trojan), 3. Trojan (Bednář, Mráz), 37. Trojan (Mráz)
hosté: 3. Šperl (Habart, Kabele), 7. Janeček (Gába, Habart), 9. Habart (Gába, Kabele), 9. Šperl (Gába, Habart), 12. Gába (Habart), 13. Hronek (Hromádka), 14. Hromádka (Mergl, Hronek), 24. Šperl (Habart, Janeček), 27. Kozák (Janeček, Hronek), 32. Hronek (Mergl, Hromádka), 41. Hromádka (Mergl, Janeček), 42. Gába (Habart, Tajbl)

střely na branku: 50-34 (asi počítali i přihrávky)
vyloučení Horalů: Eichner x 2 minuty
přesilovky: 1-2 využití: 1-0
rozhodčí: Veleba - Novák (odvedli SVŮJ standard)
Sestava:
Kacetl (38/50)
Eichner - Paule; Reindl - J. Sitter "C" - Bednář
V. Mráz - Kubička; P. Mráz- Trojan - Waldmann

Trenér: v zápise uveden Zdeněk Bednář (ano, i on má licenci)

Další zastávku si v rámci druhého kola nejvyšší krajské soutěže béčkové šapitó naplánovalo v nedalekém Písku. Již ranní sraz, kdy se na prachatickém svatostánku sešla pouhá osmička hráčů plus nehrající kapitán Jirka "Pála" Sitter, napovídala tomu, že se v Písku mají na co těšit.

Na modrou čáru nakonec při zahajovacím ceremoniálu nastoupilo hned devět statečných, mezi kterými navzdory očekávání nechyběl ani Jiří Sitter, ale ani posila defenzivy z céčkovské farmy - Petr "Gali" Paule. Na protější straně se již připravovala obávaná dvojice Šperl - Gába, která minulý víkend zařídila výhru 6:3 proti silnému Pedagogu.

Úvod zápasu ovšem zaskočil všechny přihlížející. Hned ve svém prvním střídání v sezóně využil Trojanova přiťuknutí Josef Reindl, jenž si našel místo na pravém kruhu a přesnou střelou švihem poslal míč do branky. Minutu nato si pak Trojan zpracoval kulatý nesmysl helmou a ze vzduchu procedil míč u písecké tyčky do sítě. Na světelné tabuli tak po necelých třech minutách svítilo skóre 0:2 pro prachatickou rezervu.
Studená sprcha ovšem domácí hráče probudila a hosté se nechali svým vedením příliš unést, čímž otevřeli okénka v defenzivě, čehož písecká skvadra dokázala využívat. Po několika přesných kombinacích a tvrdých projektilech domácí stav do první přestávky otočili a do druhé třetiny vstupovali s pohodlným náskokem 7:2.

V té švantlák podřadil na nižší rychlostní stupeň, a do několika šancí se tak dostali i Prachatičtí, v té době již posílení o desátého do party, Václava Mráze, který po náročné noci přecijen nenechal svůj tým na holičkách. A byl to právě dorazivší hráč s číslem 71, který mohl vykřesat maličkou jiskru naděje, ovšem jeho přesilovkové pokusy si cestu mezi tři tyče nenašly. Za zmínku pak stojí akorát kuriózní vyloučení prachatického Eichnera, jenž poznal, jaké je to hrát po boku řezníka Galiho, který nekompromisně složil k zemi unikajícího útočníka, ovšem za katr se posadil právě čerstvý vysokoškolák Eichner. Domácí naopak ve svém galapředstavení pokračovali a přidali další dvě branky do sítě nebohého Kacetla, který se po táhlém zranění vrátil zpět do brankoviště.

Třetí dějství nabídlo atraktivní hokejbal "nahoru dolů", když obě mužstva již rezignovala na obrannou fázi hry a příležitostí bylo dost na obou stranách. Písecké kvinteto několikrát roztočilo nebohou prachatickou pětici a jejich kolotočářská zábava chvílemi vypadala jako malování domečku jedním tahem. Horalové hrozili především rychlými brejky, avšak největší šanci nevyužila při přesilové hře rychlá štika druhé formace Honza Waldmann, který svou pumelicí rozezvučel pouze břevno písecké svatyně. Domácí hokejbalisté při svých hrátkách v útočném pásmu navýšili skóre ještě třikrát a když za hosty již pouze korigoval skóre šťastným zásahem Trojan, bylo jasné, že prachatická rezerva si z Písku odveze namísto bodového zisku pouze tucet branek ve své síti.