2.liga - 16.11.2019 - HIGHLANDERS PT "B" @ TJ HBC OLYMP J. HRADEC - 6:2 (2:1 2:1 2:0)

18.11.2019 22:21

Foto:ZDE

2019-2020 2. (La) LIGA-JIH; 10. kolo; 16. 11. 2019
Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 8
HIGHLANDERS PT "B" @ TJ HBC OLYMP J. HRADEC - 6:2 (2:1 2:1 2:0)
branky Horalů: 6. Petr NEČADA PP; 8. Jaromír KOTLÍK (Pavel Valenta, Štěpánek) PP; 16. Pavel ŠILHÁN (Štěpánek) PP; 22. Jiří ŠTĚPÁNEK (Šilhán, Hudeck); 33. Pavel VALENTA (Kotlík, Štěpánek); 35. Michal KADLEC (Sýkora);
hosté: 8. Přibyl (Krejzar, Pavlík); 21. Přibyl (Pavlík, Slabý)
střely na branku: 28-35 
vyloučení Horalů: Sýkora, Šimůnek (2x), Zimandl, Binka, Kadlec, Kotlík, Pavel Valenta, Hudeck x 2 minuty
přesilovky: 6-8 využití: 3-0
rozhodčí: Pátek - Veleba (cajk)

Sestava Horalů "B":
G: BEN BISHOP Pixa (33/35); ANTON KHUDOBIN Študlar;
O: TYLER FEDUN Šilhán, MIRO HEISKANEN Hudeck, ESA LINDELL Nečada, JAMIE OLEKSIAK Binka, ROMAN POLÁK Höschl, ANDREJ SEKERA Zimandl;
Ú: JAMIE BENN Sýkora, ANDREW COGLIANO Veselý, BLAKE COMEAU Keresteš, RADEK FAKSA Šimůnek, DENIS GURJANOV Štěpánek, JOE PAVELSKI Kadlec, COREY PERRY Bárta Jan; ALEXANDER RADULOV Bárta Petr, TYLER SEGUIN Kotlík, JASON DICKINSON Valenta Pavel "C"

Kustod: Herr Fussekle (Pan Ponožka, pozn. redakce

Komentář k utkání:
V předpoledne jejich svátku (17. 11. je od roku 1941 Mezinárodním den studentů, v tento den totiž roku 1939 nacisté uzavřeli české vysoké školy, pozn. redakce) přivítala téměř kompletní juniorka prachatických Horalů doplněná o několik dospělých jedinců jindřichohradecký Olymp. Od toho minulý týden schytalo "béčko" sedm kulí jako v Sarajevu a nikomu se zřejmě nechtělo dostat výprask znovu. Kvůli velké vlně omluvenek a díky volnému losu "mladých pušek" tak byla sestava nasnadě. Nakonec však ukázalo, že sázka na čerstvou krev vyšla na jedničku. V utkání se podařilo eliminovat hlavní zbraň hradeckých, tj. přesilovky, naopak prachatická ekipa se v nich radovala ze zásahu hned třikrát!
Již v 6. minutě si při této výhodě na hranici kruhů seběhl bek Petr Nečada a vyhnal všechna strašidýlka z vikýře klečícího gólmana Mátla - 1:0. V čase 7:11 pak při další přesilovce pálil přesně nestárnoucí Jaromír Kotlík a vedli jsme již 2:0. Bohužel tři vteřiny před vypršením osmé minuty přišlo snížení z hole Michala Přibyla, který nekrytý mezi kruhy vyslal "nechytatelný" pokus do šibenice (míček letěl tak pomalu, že promáchli všichni, včetně gólmana Pixy.
  Tomu však jednoznačně patřila prostřední část. Několikrát fantasticky čaroval a při některých zákrocích vypadal jako hadí muž. Vždy, když už se zdálo, že nemá sebemenší šanci zasáhnout, nějak zkroutil svou nohu, vykopnul beton a přiváděl střelce hostí k zoufalství. I tuto třetinu jsme vyhráli 2:1. Hned zkraje využil třetí přesilovku v řadě Pavel Šilhán. Několikrát si vyměnil se Štěpánkem, pak podklouzl a vyslal skrytou ránu, která díky cloně i sluníčku skončila až za Mátlovými zády - 3:1. Ve 21. minutě opět snižoval Michal Přibyl - 3:2. Nicméně o necelou minutku později Jiří Štěpánek svou klasickou kulišárnou kolem tyče vrátil domácím dvoubrankový náskok - 4:2.
  Ve 33. minutě se obdobnou finesou prezentoval i Pavel Valenta a skóre uzavřel "pes" Michal Kadlec, kterému se zázračně vrátila chuť do hry a po samostatném úniku kolem mantinelu propálil gólmana - 6:2.
Manažer, kustod a hecíř Herr Fußekle viděl utkání následovně:
"Diváci viděli úžasný zápas, skóre rozhodně neodpovídá výkonu obou mužstev. I "olympští bohové" hráli výborně, zejména na jejich přesilovky se kouká krásně a s otevřenou pusou. Fantasticky zachytali oba gólmani, jak domácí eskamotér Pixa, tak hostující Marek Mátl, který likvidoval jeden samostatný únik Horalů za druhým. Nechyběly ani emocije, takže match připomínal play off! A navíc naši junioři hráli v tomto utkání prim, sice tolik nebodovali, ale dokázali, že v nich máme světlou budoucnost! Super!"