12.kolo 1.OL + 6.turnaj NHbL ml.dorostu

27.11.2010 18:10

  

12.kolo 1. OL ( 27.11.2010 )


 

HBC PRACHATICE - Dynamo Č.Budějovice 6 : 5 ss

( 1 : 1, 2 : 3, 2 : 1 )


 

Poslení utkání podzimní části 1.OL sehráli hokejbalisté Prachatic proti budějovickému Dynamu. To oproti začátku soutěže posílilo, velmi potrápilo i vedoucí Stars a v posledních kolech se na Prachatice dotahovalo v tabulce. Nebylo to tedy tentokrát vůbec lehké střetnutí už vzhledem k namrzlému povrchu, s rezervními brankáři a i proto, že závěr soutěže nezastihl prachatické hokejbalisty právě v nejlepší formě. Opět se na hře začíná projevovat skutečnost, že není v Prachaticích hřiště s mantinely a plocha na DDM to nemůže nahradit. Také v tomto utkání se ze strany domácích více bojovalo než hrálo a o to více těší získané body. Domácí skoro tradičně měli lepší nástup do utkání a již ve třetí minutě šli do vedení brankou Slávy Květoně. Hrála se vyrovnaná partie a hosté v 8.min. Kadlecem vyrovnali. Po vyrovnané první třetině bylo lepší v další části hosté a v 18.min. dali vedoucí branku Binterem. Domácí kontrovali ve 23.min. a po kombinaci první ho útoku srovnal skóre Turek. Za další minutu už domácí opět vedli když byl úspěšný Dojčar ale to bylo z jejich strany na dlouhé minuty vše. Dynamo vyrovnalo ve 27.min. Pavlíkem a prakticky ihned po rozehrání poslal hosty do vedení Pekárek. A když pak v úvodu poslední části dal další branku hostí Šafrata, vypadalo to s domácím týmem dost bledě. K obratu ve vývoji střetnutí jim pomohla přesilová hra a J.Leffler ve 40.min. vykřesal jiskřičku naděje když snížil na 4:5. Minutu před koncem si domácí vzali oddechový čas a v infarktovém závěru při hře bez brankáře 25 vteřin před koncem opět J.Leffler vyrovnal. V následných samostatných stříleních (které jsou parádní disciplínou domácích) pak již byli úspěšnější a Markytán jim získal druhý, velmi cenný bod i přesto, že se pro ně utkání po většinu času nevyvíjelo dobře. Svému soupeři tak před zimní přestávkou odskočili na rozdíl pěti bodů.

Před zahájením soutěže si Prachatičtí určily dva cíle: 1) po podzimu mít na svém kontě minimálně 25 bodů a za 2) postoupit v konečném účtování do play-off z co nejlepšího místa. První cíl byl tímto střetnutím beze zbytku splněn. Teď si hráči odpočinou, potrénují a na jaře znovu do bojů o body !


 

Branky: J.Leffler 2 (Markytán, Janda, Turek), S.Květoň (Turek, M.Kadlec), Turek

(S.Květoň, Janda), Dojčar (V.Matoušek), Markytán ss


 

Sestava: Lux, Pixa, S.Květoň, Turek, Šebesta, J.Leffler, V.Matoušek, Mík, P.Bušek, M.Kadlec,

Hebík, Markytán, Cabák, Janda, Dojčar, Bárta


 


 


 

6.turnaj NhbL ml. dorostu (28.11.2010)


 

HC ŠD Písek – HBC Prachatice 0 : 1

( 0 : 0, 0 : 0, 0 : 1 )

SK Pedagog Č.Budějovice – HBC Prachatice 4 : 0

( 3 : 0, 0 : 0, 1 : 0 )


 

Dvě třetiny soutěže mají již za sebou také dorostenci. Z posledního dvojutkání v Písku si přivezli vítězství nad domácím týmem a s favoritem soutěže jim opět utekla první třetina která prakticky rozhodla o výsledku. Tři turnaje před koncem si tak drží druhou příčku s náskokem dvanácti bodů na třetí Písek.