1.liga: TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec – Highlanders 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

20.11.2017 19:13

V neděli čekal prachatické hokejbalisty výlet do Jindřichova Hradce, kde měli změřit své síly s průběžně 6. Olympem. Ten po pomalejším startu zažívá velmi úspěšné období, a především na domácím hřišti pravidelně boduje. Horalům se venku příliš nedaří, což potvrdili i během jihočeského derby.

Úvod patřil Olympu, který si díky dobrému pohybu vytvořil řadu gólových příležitostí. Hosty však držel ve hře s...kvělý Vít Čapek. Postupně se začali osmělovat i Horalové a když už to vypadalo, že převezmou otěže zápasu, přišel tvrdý direkt v podobně nešťastné vlastní branky po skrumáži v brankovišti. A než se prachatičtí vzpamatovali, míček skončil v brance po druhé, když Plášil využil zakrytého výhledu hostujícího gólmana.

Druhé dějství žádné zlepšení z pohledu Prachatic nepřineslo. Navíc, Olymp přidal další branku v přesilové hře, když hosté nedokázali na několik pokusů odpálit poskakující míček.

A také v poslední třetině zůstal výkon Horalů daleko za očekáváním. Domácí už se nikam netlačili a v klidu si pohlídali tříbrankové vedení. V utkání se Horalům nedařilo po všech stránkách, špatný pohyb, pomalé rozehrávky a řada nevynucených chyb mají za následek prohru, ve které vyšli Prachatice poprvé v sezóně střelecky naprázdno. Nezbývá než se rychle oklepat a vybojovat body během pardubického výjezdu, kterým prachatičtí hokejbalisté zakončí podzimní část sezóny.

Fotka uživatele HBC Prachatice.