2.Liga - 23.10.2021 - HIGHLANDERS PT "B" @ SK HC ROSA ČB – 5:2 (1:0 3:2 1:0)

25.10.2021 18:12

021-2022 2. (La) LIGA-ČECHY JIH; 7. kolo; 23. 10. 2021

Hřiště: HIGHLANDERS ARÉNA, PT; diváků: 12

HIGHLANDERS PT "B" @ SK HC ROSA ČB – 5:2 (1:0 3:2 1:0)

branky Horalů: 7. František KOTT (David Trojan, Martin Eichner); 23. Pavel ŠILHÁN (Martin Dojčar, Jan Holub); 25. Lukáš PAULE (David Trojan, Tony Hudeck); 26. Jan BÁRTA; 38. David TROJAN (Jan Turek)

hosté: 26. Roman Smola (Radomír Zachoval); 30. Martin Sedlák (Radomír Zachoval, Vladimír Merunka)

střely na branku: 30-11

vyloučení Horalů: Bárta; Šilhán; Hudeck x 2 minuty

přesilovky: 3-3 bez využití

rozhodčí: Honzík – Veleba (pochvala

Sestava Horalů „B“:

G: Študlar (9/11);

O: Šilhán, Nečada, Bílý, Eichner, Holub, Hudeck;

Ú: Trojan „C“, Turek, Jan Štěpánek, Kott, J. Bárta, Kukulík, Paule, Dojčar, Rek

Trenér: The Gazella Petr Kafka

Podrobnosti:

https://www.hokejbal.cz/zapas?id=168828

 

Foto Prachatického deníku od @VLADIMÍR KLÍMA:

https://prachaticky.denik.cz/.../obrazem-becko-horalu...

 

Komentář k utkání:

Týden se s týdnem sešel a než stačila opadnout ranní rosa, přijela do Highlanders arény u Rybníčku pro změnu budějovická Rosa. Tým, jehož součet stáří aktérů tohoto zápasu dá dohromady úctyhodných 349 let a věkový průměr plus mínus autobus 44 let (nejstarší 54, „nejmladší“ 37)!!! Obdiv zaslouží už jen za to, že stále bojují na hokejbalových kolbištích a nechtějí, aby na klub, který existuje od roku 1991 (pokud tedy správně čtu šifru na logu – to jsem já šel do 1. třídy, pozn. redakce), padl nános prachu a zapomnění! A ze zápasu s naším „Béčkem“ odešli rozhodně se ctí a vztyčenou hlavou!

První branka padla v 7. minutě, kdy se u branky nachomýtl „chomutovský“ Fanda KOTT a tak dlouho dloubal a plácal do míčku až nakonec zapadl do sítě – 1:0. Od té doby nás však gólman hostí dost trápil a jeho výkon neměl jedinou kaňku (možná proto, že se jmenuje Jan Kaňka, pozn. redakce Až ve 23. minutě jej propálil Pavel ŠILHÁN, který nosí symbolicky na dresu numero 23 – 2:0. Za další dvě minuty se zpoza branky vytočil Lukáš PAULE a zamířil přesně na gólmanovu vyrážečku – 3:0. Špatnou rozehrávku přes střed hřiště (stále se snažíme naše borce naučit, že prostředek je sprosté slovo) pak zachytil Honza BÁRTA a pohrál si s brankářem – 4:0. Že zabijácký instinkt z „veteránů“ ani po těch letech nevyprchal, dokázali hráči Rosy v závěru druhé periody. Dostali se ke dvěma větším šancím a obě dokázali mistrně využít.

13 vteřin po našem čtvrtém gólu uklouzl jeden z našich beků (kvůli GDPR nesmím jmenovat, ale byl to Martin Eichner a Roman Smola vyjel od zadního mantinelu před branku a jeho nepříliš přesný ani prudký projektil zapadl za záda prokřehlého gólmana Študlara, který si mohl v zápase klidně v brankovišti rozdělat ohníček jako bájná Maruška a společně s diváky sehrát pohádku o dvanácti měsíčkách (bylo jich 12 ) 10 vteřin před sirénou se pak hosté radovali podruhé, když samostatný únik Martina Sedláka náš brankář vyrazil pouze nad sebe a pak stačilo šikovné dloubnutí ze vzduchu a míček ladně zaplul do kisny – 4:2.

Poslední slovo si pak vzal v 38. minutě David Trojan, který si v dnešním duelu připsal 3 body a vysloužil si dlouho očekávanou pozvánku do „A“ týmu!

Gólman Pavel Študlar:

Dnes jsem nechytl ani rýmu (tu už jsem měl před zápasem), úspěšnost mám zhruba stejnou jako Treťjakův náhradník Myškin (cca. 80%), ale hlavně že se vyhrálo!

Trenér Kafka k výkonu svých svěřenců:

Nebylo to hrozný, jen jsme se přizpůsobili jejich hře. Chyběla mi větší hladovost, dravost a výraznější touha dát gól. Za mě dobrý v tom,