16.10.2021 - 2.liga- HBC VIKINGS ČB @ HIGHLANDERS PT "B" – 2:3 (0:0 2:1 0:2)

17.10.2021 19:17
021-2022 2. (La) LIGA-ČECHY JIH; 6. kolo; 16. 10. 2021
Hřiště: SK PEDAGOG ČESKÉ BUDĚJOVICE; diváků: 10
HBC VIKINGS ČB @ HIGHLANDERS PT "B" – 2:3 (0:0 2:1 0:2)
branky Horalů: 26. Pavel ŠILHÁN (Jan Turek) SH; 33. Jan BÁRTA (Pavel Šilhán, Jan Turek); 41. Martin DOJČAR (Pavel Šilhán, Jan Turek)
domácí: 28. Petr Stehlík (Tomáš Gärtner, Lukáš Nedvěd); 29. Martin Kudláček (Martin Krotký)
střely na branku: 27-36
vyloučení Horalů: Bílý; Eichner (2x); Trojan x 2 minuty; Keresteš 5+OK (OKTAGON
přesilovky: 4-5 využití: 0-0 oslabení: 0-1
rozhodčí: Prchlík – Dvořák (pohoda
Sestava Horalů „B“:
G: Holub (25/27);
O: Šilhán, Nečada, Bílý, Eichner;
Ú: Trojan „C“, Turek, J. Makovička, Novák, J. Bárta, Kukulík, Študlar, Keresteš
Trenér: The Gazella Petr Kafka
Podrobnosti:
Komentář k utkání:
Druhou říjnovou sobotu vyrazila parta Horalů, opět poslepovaná ze všech různých družstev našeho klubu, na loupežnou výpravu do vikingského fjordu na budějovický Pedagog. A nakonec to byla výprava vítězná.
V první třetině branka nepadla, ale měli jsme o něco více ze hry. Pak však soupeři dorazil Tomáš Gärtner – ano TEN Tomáš Gärtner, dlouhodobý reprezentant táborských barev, budějovické Betonovy či někdejší extraligové Vlašimi. Jeho zkušenosti, rychlost a přehled o hře byly hodně znát a daly hře domácích spád. Než začaly padat góly, padli na zem v „něžném“ sevření a objetí Viking Tomáš Votava, jenž si svou hůl spletl se středověkou sekerou divokých Normanů a jal se jí vyzkoušet na obličeji našeho (jen dílem náhody také) Tomáše Keresteše, který však jeho pokus o historickou rekonstrukci pochopitelně nevzal s pochopením a nakonec ho „položil na ippon“. Pro oba tak zápas skončil.
Ale teď už k brankám. První při vlastním oslabení vsítil Pavel ŠILHÁN nádherným sólem přes celé hřiště a rychlým zasunutým mezi betony jinak vynikajícího Tomáše Bílého, který nás trápil celý zápas a byl téměř nepřekonatelný – 0:1. Za necelé dvě minuty přišlo vyrovnání. Gärtner upláchl naší obraně a hnal se na Holuba, došlo ke kontaktu (dle sudích mimo brankoviště) a nastalého zmatku využil k dorážce Petr STEHLÍK – 1:1. Za necelých 120 vteřin už domácí otočili na svou stranu bárky. Nestárnoucí Martin Krotký předložil zpoza branky svému jmenovci KUDLÁČKOVI a ten překonal Holuba – 2:1. V té chvíli byly naše akcie i nálada hodně nízko a okolní znějící zvony jakoby predikovaly náš hořký konec. Nicméně díky přestávkovým pohovorům s hráči jsme se otřepali, zvedli náladu a přineslo to ovoce. Čas 32:35 – do úniku téměř dva na nikoho se utrhli Šilhán s Janem BÁRTOU a druhý jmenovaný po milimetrové nahrávce vyrovnal – 2:2. Pět minut před koncem pak po velkém kolotoči v obranné třetině Vikingů vybojoval v leže zubynehty míček opět Pavel Šilhán, do meruny plácnul a ta dohopkala k Martinu DOJČAROVI, který se před brankou zjevil nepokrytý jako duch a zvedl míček mimo dosah Bílého – 2:3. Závěrečný zápor „seveřanů“ přinesl ještě ostrou ránu od modré, která propadla našemu gólmanovi mezi chrániči, ale kulatý nesmysl těsně minul jednu z tyčí a zbytek jistil Holub svým typickým ptačím skokem!
V utkání, které mělo všechno – hezké akce, emoce, násilí i romantiku – jsme tak urvali důležité bodíky!